Bize sadece Türkiye yardım etti

halid-el-mışri
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın ülkeyi bombaladığını, Çad, Sudan ve Rus paralı askerlerin işgale geldiğini belirten El-Mışri, “ABD, Cezayir, İtalya, Türkiye ve NATO’ya yardım çağrısında bulunduk. Çağrımıza sadece Türkiye yanıt verdi. Türk güçleri ile paralı askerler bir tutulamaz” dedi

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, ülkede resmi anlaşmalar çerçevesinde bulunan Türk güçleri ile paralı askerlerin bir tutulamayacağını söyledi. 24 Aralık’ta yapılması planlanan parlamento ve başkanlık seçimleri öncesi Başkent Trablus’ta basın mensuplarıyla buluşan Mişri, şunları söyledi: “Libya Libyalıların toprağıdır. İlkesel olarak hiçbir yabancı gücün topraklarımızda olmasını istemiyoruz. Ancak Libya’ya önce doğudaki kardeşlerimiz Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) getirdi. Sonra Fransa uçakları geldi ve Libyalıları bombaladı. Çad ve Sudanlı isyancılar, hatta Ruslar getirildi.

SADECE TÜRK ORDUSU YASAL

Biz de bunun üzerine uluslararası yardım istedik ve ABD, Cezayir, İtalya, Türkiye ile NATO’ya çağrıda bulunduk. Çağrımıza sadece Türkiye yanıt verdi. Türkiye de bir kurumlar devleti olarak, karşılıklı imzalanan anlaşmalar için meclisinden onay aldı. Libya’daki tüm yabancıların aşamalı biçimde ülkeden çıkmalı. Özellikle BAE, Çadlı ve Sudanlılar. Bu paralı savaşçılara (Rus) Wagner de dahil. Bunlardan sonra Türk güçlerinin çıkmasını konuşabiliriz. Çünkü Türk güçleri hariç tüm bu taraflar gayriresmi ve gayrimeşru yollarla geldi.”

Bu Yazıya Tepki Ver