Bizim çocuklar eli yeniden dağıtıyor

tur-gal
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Roma’daki açılış hüsranının şokunu atlatan A Milliler, tur umudunu sürdürmek adına Galler karşısında. Şenol Güneş, Bakü’deki hayati sınavda kadro değişikliğine gidiyor

EURO 2020’nin açılış maçında İtalya’ya Roma’da 3-0 kaybeden A Milli Takım’da gözler, bu akşam kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de oynanacak Galer maçına çevrildi. A Grubu’ndaki ikinci karşılaşmamızda Ay-yıldızlıların parolası çok net: “Mutlak galibiyet. Başka yolu yok!” Tur umudumuzu sürdürebilmek adına çok büyük öneme sahip kritik sınavda teknik direktörümüz Şenol Güneş’in kadroda değişiklikler yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

4 YENİ İSİM SAHNE ALACAK

İTALYA önünde beklentilerin uzağında kalan isimleri yedeğe çekme kararı alan Güneş, orta sahada Yusuf Yazıcı’nın yerine Cengiz Ünder’e, sağ kanatta Kenan Karaman’ın yerine İrfan Can Kahveci’ye görev vermeyi planlıyor. Cengiz sola geçerken, Çalhanoğlu asıl istediği yer olan Burak Yılmaz’ın arkasında sahne alacak. Tecrübeli hocanın stoperde Merih Demiral’ın yerine Ozan Kabak’ı, ön liberoda ise Okay Yokuşlu’yu kesip, Kaan Ayhan’ı tercih etmesi de bekleniyor.

TÜRKİYE CEPHESİ

Şenol Güneş: Bize her maç final



ÇEVRİM içi basın toplantısı düzenleyen teknik direktörümüz Şenol Güneş, İtalya maçı sonrası yapılan sert eleştirilere karşılık olarak 2016’da gruptan güçlükle çıkan Portekiz’in şampiyonluğunu hatırlattı. Güneş, sakat oyuncumuz bulunmadığını da aktarıp sözlerini şöyle sürdürdü: “İtalya’ya karşı kötü oynadık ve bunun sorumlusu benim. Artık o bitti, geçmişe takılıp kalmak yerine yeni döneme başlayacağız. Galler 2016’da yarı finale gelen, savunma anlayışı ön planda, hızlı hücuma çıkan iyi bir takım. Bu maç da İsviçre maçı da bizim için final olacak. Kazansak da bu böyle. Bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Güzel bir oyunla güzel bir sonuç bekliyorum.”

Burak: Her zamanki Türkiye geri geliyor

MİLLİ Takımımızın gol silahı Burak Yılmaz, “Bize yakışmayan bir başlangıç oldu. İtalya maçından dersler çıkarırsak bunu avantaja çeviririz. Tekrar hedefimiz belli, Galler karşısında her zamanki Türkiye’yi tekrar izletebileceğimizi düşünüyoruz. Buna motive olmuş durumdayız” ifadelerini kullandı. Roma’daki maçtan sonra yaşadıkları aşırı moral bozukluğunu Şenol Güneş’in olumlu yaklaşımıyla atlattıklarını da aktaran Burak, “Tekrar gruba tutunduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

GALLER CEPHESİ

Rob Page sorun çıkarma peşinde!

GALLER Teknik Direktörü Rob Page, Türkiye’ye sorun çıkaracak bir planları olduğunu söyledi. Kendilerini zor bir maçın beklediğini bildiklerini belirten Page, “Türk Milli Takımı kötü başlangıcın ardından kazanmak isteyecek ama bizim de çok iyi bir kalecimiz var ve elimizden geleni yapacağız. Türkiye’ye sorun çıkaracak bir planımız var. Bunu sahaya koyacağız. İtalya maçını iyi analiz ettik. Gerçekten çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Ama onların güçlü taraflarını zorlayabilecek oyuncularımız var” ifadelerini kullandı.

Bale statta düşmanca bir kalabalık bekliyor

GARETH Bale, Türkiye’yi destekleyecek büyük bir kitleye karşı oynayacaklarının bilincinde olduklarını söyledi. Galler’in yıldız oyuncusu, “Çok büyük kalabalığın karşısında oynamak bizim için de motive edici olacak. Türk taraftarın nasıl olduğunu biliyorum. Düşmanca bir kalabalık oluştursalar bile bizim için önemli değil. Daha önce böyle atmosferlerde oynadık, önemli olan atmosferin etkisinde kalmadan sakin oyunumuzu sürdürmek” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver