Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen kıyımı sürüyor ! Prof. Dr. Cengiz Kırlı da görevden alındı

boğaziçi üniversitesi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde enstitü müdürü Prof. Dr. Cengiz Kırlı, hiçbir gerekçe gösterilmeden rektörlük tarafından görevden alındı.

Medyascope’ta yer alan habere göre, Kırlı’nın görevden alınmasının 8 Ağustos’ta EBYS bildirimiyle öğrenilmesi üzerine öğretim üyeleri rektörlüğü kınadı ve yazılı bir açıklama paylaştı.

“Seçilmiş Enstitü müdürümüzün böyle gerekçe gösterilmeden ve üniversitemiz teamüllerine tamamen aykırı bir şekilde Rektörlük tarafından görevinden alınmasını kınıyor, kabul etmiyoruz. Atatürk Enstitüsü uzun yılların emekleriyle Türkiye çalışmaları alanında dünyanın en saygın kurumlarından biri olmuştur. Enstitümüz istisnasız bütün Boğaziçi öğrencilerine zorunlu ders olan HTR dersini en yetkin biçimde sunarak okul genelinde önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Sosyal bilimlerde okulumuzdaki yüksek lisans ve doktora çalışmalarında çok sayıda araştırmanın beşiği olan böylesi önemli bir kuruma tepeden bir müdür atanması sadece enstitümüzdeki değil, aynı zamanda tüm üniversitemizdeki eğitim ve çalışma ortamını sıkıntıya sokacak çok, ama çok yanlış bir karardır. Rektörlük’ün acilen bu yanlış karardan dönmesini talep ediyoruz.”

Yazılı açıklama, öğretim üyeleri Dr. Seda Altuğ, Dr. Irmak Ertör, Prof. Dr. M. Asım Karaömerlioğlu, Prof. Dr. Nadir Özbek, Dr. Ramazan Öztan, Doç. Dr. Umut Türem, Doç. Dr. Berna Yazıcı ve Atatürk Enstitüsü emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayşe Buğra, Prof. Dr. Çağlar Keyder, Prof. Dr. Şevket Pamuk ve Prof. Dr. Zafer Toprak’ın imzasını taşıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Hande Sart, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, iki araştırma merkezinin, merkez yöneticilerinin haberi ve gözetim olmadan taşındığını duyurdu.

Sart Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Boğaziçi’nde araştırmaya verilen önem mi demiştiniz? İki araştırma merkezimiz bir gecede merkez yöneticilerinin haberi, gözetimi olmadan, belgeler tahrip olacak şekilde taşındı.” ifadesini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver