Bombacı diye hedef gösterilen avukata koruma verildi

avukat Jiyan Tosun
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 kişinin yaşamını yitirdiği İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının ardından Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya‘nın hedef gösterdiği avukat Jiyan Tosun‘a koruma verildiğini açıkladı.

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da düzenlenen bombalı saldırının ardından Zafer Partili Adem Taşkaya 1995 yılında gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı avukat Jiyan Tosun’u hedef göstermişti. Patlamanın yaşandığı sırada müvekkilleriyle görüşmede olan Jiyan Tosun ölüm tehditleri aldı. Tosun, güvenliğinin sağlanması talebiyle geceyi Avcılar Karakolu’nda geçirmişti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, Tosun’un hedef gösterilmesini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu. Gülüm, “Avukat Jiyan Tosun’un AdemTaşkaya tarafından yalan haber ile bombacı avukat denilerek hedef gösterilmiştir. Ardından birçok sitede kendisinin ve yakınlarının bilgilerinin hedef gösterilerek paylaşılması üzerine ne kendisinin ne de yakınlarının can güvenliği kalmamıştır. Bu konuda hangi önlemler alındı, güvenliği nasıl sağlanacak?” ifadesini kullandı.

Bozdağ: Koruma kararı verildi

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Avukat Jiyan Tosun’un pazar gecesi 22.30 sıralarında Küçükçekmece Adliyesine gelerek; Taşkaya’nın hedef göstermesinin ardından kendisinin ve ailesinin yoğun şekilde tehdit edildiğini belirtiğini ve konuyla ilgili şikâyetçi olduğunu aktardı. Bozdağ, “Müştekinin terör olayıyla ilgili olmadığı bilgisinin alınması üzerine müştekinin can güvenliği tesis edilerek müşteki ve avukatının polis ekip aracılığıyla Avcılar Polis Merkez Amirliğine müracaatı sağlanmış ve müştekinin ifadesi alınmıştır” dedi.

Bozağ ayrıca Jiyan Tosun’un 14 Kasım Pazartesi günü de ayrıntılı beyanının alınarak dosyaya konulduğunu, Avcılar Kaymakamlığına Tosun’un can güvenliğinin sağlanması hususunda savcılık tarafından müzekkere yazılıp akabinde koruma kararı verilerek Jiyan Tosun’a tebliğ edildiğini belirtti.



Bu Yazıya Tepki Ver