Borç nedeniyle elektriği kesilen Akçakoca Belediyesi’ne CHP’li üyelerden hediye kandil !

kemal kılıçdaroğlu mhp kandil

MHP’li Akçakoca Belediyesi ve bağlı tesislerin elektriği 6.5 milyon TL’lik borcu nedeniyle Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi (SEPAŞ) tarafından kesildi. CHP’li Belediye Meclisi üyeleri, Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a kandil hediye etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik zamlarını protesto etmek ve zamların geri alınması talebiyle elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklaması sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il teşkilatlarına, “Kılıçdaroğlu’na kandil gönderilmesi” talimatı vermişti.

Akçakoca Belediye Meclisi toplantısı öncesinde, SEPAŞ ekipleri tarafından hizmet binası ve diğer tesislerinin elektriği kesildi. Meclis toplantısı, jenaratör yardımıyla yapılabildi.

Toplantıda Belediye Muhasebe Müdürü Ferhat Küçük, belediyenin toplam 140 milyon lira borcu olduğunu, personelin 2 aylık maaşı ile 5 ikramiyesinin de ödenemediğini söyledi. Küçük, Ramazan ayı içinde tek maaşı personele verebileceklerini belirtti.

CHP’li üyelerden kandil hediyesi

CHP’li Belediye Meclis üyeleri, belediyenin elektriğinin kesilmesi nedeniyle Başkan Okan Yanmaz’a kandil hediye etti. Toplantı sonrasında konuşan CHP’li üyeler, “MHP il teşkilatları bizim genel başkanımıza kandil göndermişlerdi. O kandillerden bir tanesini Başkan Yanmaz’a takdim etik” dedi.

CHP’li Meclis üyesi Özgür Seçkin, Akçakoca Belediyesi’nin 6,5 milyon lira borcu olduğunu ifade ederek, “2 yıl önce elektrik borcunu yapılandırmışlardı. Yapılandırma ödenmeyince kesilme yoluna gidildi. Bu sorunun çözülme yolu siyasetle mi olur bilemem ama bu gidişat iyi değil. Akçakoca Belediyesi borçlarından dolayı daha kötüye gidiyor. Belediye çalışanlarının maaş almaması ayrı bir sıkıntı. Biz ilk önce personel maaşının ödenmesini, giderlerin azaltılmasını önemsiyoruz. Hala personel çokluğumuz var, maaş ödememezlik var, elektrik borçları var, sıkıntılar daha çok artacak gibi görüyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

BAHÇELİ’DEN İL TEŞKİLATLARINA TALİMAT: “KILIÇDAROĞLUNA KANDİL GÖNDERİN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik zamlarını protesto etmek ve zamların geri alınması talebiyle elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklaması sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun ‘sivil itaatsizlik maskesi altına iliştirilmiş bir isyan denemesi’ yaptığını vurgulayarak il teşkilatlarına “Bu kapsamda, her il teşkilatımızın Kılıçdaroğlu’na bir kandil göndererek aydınlanmasına yardımcı olmasını bekliyor, bu talimatımı paylaşıyorum. Nasıl olsa Kandil’e yabancı değildir, nasıl olsa Kandil’in köhne ışığıyla yolunu bulmaya çalıştığını görmeyen de kalmamıştır.” demişti.

KILIÇDAROĞLU, “MHP’DEN GELEN KANDİLLERİ ZAMLARI SAVUNAN BAHÇELİ’NİN HEDİYESİ OLARAK SERGİLEYECEĞİM” DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Devlet Bahçeli’nin talimatıyla MHP İl Başkanlarından kendisine kandil gönderildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Kandilleri parti müzesinde zamları savunan Bahçeli’nin gönderdiği kandiller diye sergileyeceğim” dedi.