Boş senete imza pahalıya patladı

adliyebos2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde kendisine getirilen boş senetleri doldurtarak icra takibi yapmakla suçlanan avukat Ö.A. (37) ile diğer 3 sanığa yargılandıkları 88 yıl hapis cezası verildi.

Manavgat’ta otomobil kiralama işiyle uğraşan M.B. (47), 2018 yılında otomobil kiraladığı farklı kişilerden teminat olarak boş senetler aldı. M.B., iddiaya göre araçları sağlam almasına rağmen senetleri sahiplerine teslim etmedi. M.B., aralarında gönül ilişkisi bulunan G.A.’nın (23) yönlendirmesiyle senetleri avukat Ö.A.’ya götürdü. Avukat Ö.A.’nın yönlendirmesiyle de G.A. el yazısıyla senetlerin ‘alacaklı’ kısmına kendi adını yazıp, miktar ve tarih bölümlerini doldurdu.

HAPİS CEZASI ALDILAR

Olayla ilgili soruşturma başlatan Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Ö.A. ile G.A., M.B. ve S.D.G. hakkında kasım 2019’da ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçlarından iddianame hazırladı. Savcı, sanıkların 8 kez ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti. 9 Temmuz’daki karar duruşmasında sanıklardan avukat Ö.A.’ya toplam 29 yıl 7 ay hapis ve 218 bin 300 TL adli para cezası; sanık G.A.’ya 26 yıl 6 ay hapis ve 207 bin 480 lira adli para cezası; sanık M.B.’ye 26 yıl 6 ay hapis ve 207 bin 480 lira adli para cezası, sanık S.D.G.’ye de 5 yıl 5 ay hapis ve 25 bin lira adli para cezası verdi.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir