Bosna Hersek’te yeni toplu mezar bulundu

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dobro Polje’de 1992-95 yılları arasında yaşanan savaşta öldürülen sivillere ait olduğu düşünülen mezarda şimdilik 3 kişinin kemik kalıntısına ulaşıldı.

Bosna Hersek’in güneyindeki Kalinovik kentine bağlı Dobro Polje’de, ülkede 1992-1995’te yaşanan savaşta öldürülen sivillere ait olduğu tahmin edilen kemik kalıntılarının bulunduğu yeni toplu mezar tespit edildi.

Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, yapılan kazı çalışmalarında en az 3 kişinin kemik kalıntısına ulaşıldığı, toplu mezarda kazı çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Enstitünün verilerine göre ülkede bugüne kadar 550’den fazla toplu mezar bulundu. ÖTE yandan 1992’de Prijedor kenti ve civarında kollarına bağladıkları beyaz kurdele ve evlerine astıkları çarşaflarla tespit edildikten sonra Sırplar tarafından katledilen 3 bin 176 sivil için Beyaz Kurdele Günü’nde anma törenleri düzenlendi. Anma törenlerinde 29 yıl önce öldürülen 102 çocuğa dikkat çekildi. Başkent Saraybosna’da gerçekleştirilen törende de savaşta öldürülen çocukların isimleri ve ölümlerinden sorumlu olan savaş suçluları Radovan Karadzic ve Ratko Mladic’in fotoğrafları asıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver