Böyle savunma görülmedi

hint-keneviri
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 yıl hapsi istenen sanık “Güvercinlere verdiğim tohumlar toprağa düşünce kenevir yetişmiş” diye savunma yaptı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre 2 Temmuz 2020 tarihinde meydana gelen olay şöyle oldu: İhbar üzerine harekete geçen polisler, Pendik’te yaşayan D.G.’nin evine baskın yaptı. Baskında D.G.’nin evinin bahçesinin dibinde domates fideleriyle birlikte ekili vaziyette 73 adet hint keneviri bitkisinin ele geçirildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden D.G. hakkında “2313 Sayılı Kanun’a aykırılık” suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“HIZLI ÜRESİNLER DİYE…”

Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık D.G. ve avukatı Hakan İnci katıldı. Sanık D.G. savunmasında “Ben çocukluğumdan beri hobi olarak güvercin besliyorum. Hint keneviri tohumunu güvercinlere verdiğimizde üremeleri hızlanıyor. Bahçedeki hint kenevirlerini ben bilinçli olarak ekmedim. Güvercinlere verdiğim tohumlar toprağa düşmüş ve kendiliğinden hint keneviri bitkisi yetişmiş. Ben bu bitkilerin büyüdüğünü ve yetiştiğini fark etmedim, çünkü bir ara köye gitmiştik. Ben uyuşturucu madde kullanmıyorum ve satmıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Sanık Avukatı İnci ise müvekkilinin evinde keşif yapılmasını talep ederek, “Kenevirlerin çıktığı yer gübre ve müvekkilin güvercinlerini beslemek için attığı kenevir tohumlarının biriktirildiği yerdir” dedi. Mahkeme, keşif talebinin değerlendirilmesine karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.



Bu Yazıya Tepki Ver