Bozulan ürünleri zorla işçilere mi satıyor?

1

Twitter’dan sesini duyuran ŞOK Market işçisi, tarihi geçmiş ürünlerin imha ettirilmediğini, bozuk ürünlerin kendilerine zorla sattırıldığını iddia etti. Market işçisi Taşkın, tehditler aldığını söyledi

ŞOK Market işçisi Burak Taşkın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla halk sağlığının tehdit altında olduğunu duyurdu. Markette dönen hile iddialarını dile getiren Taşkın, paylaşımları nedeniyle tehditler aldığını söyleyerek, şöyle devam etti: “İstanbul Kadıköy’deki bölge sorumlusu son kullanma tarihi geçmiş et ve tavukları, bozulan meyve sebzeleri imha ettirmiyor, o bozuk ürünleri bize zorla satıyor. Kimi zamanda son kullanma tarihi dolmak üzere olan ürünleri müşteriye satmaya devam ediyoruz. Bozuk ürün almak zorunda mıyız! Şikayet ettiğimizde hırsızlıkla suçlanarak, zorla senet imzalamaya mahkum ediliyoruz.”

BAKANLIK NEREDE?

Mağaza Market Sendikası Örgütlenme Koordinasyonu üyesi Doğancan Aras, gazetemize yaptığı açıklamada, denetimlerin düzgün işlemediğini söyledi. Aras, “A101 ve ŞOK Market’ten bu şikayetleri hep alıyoruz. SKT’sı yaklaşan ürünleri denetime takılmasın diye saklıyorlar. Buna itiraz eden işçileri ise borçlu çıkarmak bir kural haline gelmiş. Avukat orduları ile hukuksal mücadele veremeyeceğini düşünen işçiler zor durumda. Tarım ve Orman Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz. Bu marketlere herkes gidiyor. Lütfen herkes 174 şikayet hattını arayıp, şikayet etsin” şeklinde konuştu.