Brüksel’de Sputnik V savaşları

sagliksür
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus dış istihbaratı, Brüksel bürokrasisinin Avrupa İlaç Ajansı’na uygulanan güçlü bir baskı nedeniyle KOVID-19’a karşı Rus aşısının AB’ye tescilinin yavaşladığını rapor etti.

Avrupa’daki aşı savaşlarında, işin içine istihbaratçılar da girdi. Özellikle Rus dış istihbaratı, Rus aşısı Sputnik V’nin AB ülkelerinde tescilinin neden geciktiğini araştırdı. Dış İstihbarat Teşkilatı (SVR) Direktörü Sergei Naryshkin, Rus aşısının AB ülkelerinde tescilinin Brüksel’deki yüksek ofislerden gelen sinyaller nedeniyle ertelendiğini söyledi. SVR başkanı, “Tüm tıbbi ürünlerin ruhsatını Avrupa İlaç Ajansı (EMA) yapıyor. EMA’nın uzmanlarını ve uzmanlarını suçlamak istemiyorum, ancak bu gecikmenin karşılık gelen sinyallerle bağlantılı olduğunu kesin olarak biliyoruz … Bu neden oluyor? Bunun sadece politik nedenleri mi var, yoksa ekonomik bir faktör var mı? Bilmiyorum, Avrupa ülkelerinin vatandaşlarının ve kanun uygulayıcı kurumların bunu kendilerinin anlamasına izin verin, ancak bunun ahlaka aykırı olduğunu anlıyoruz.”

Pazar milyonlarca euro

St. Petersburg Eyalet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Avrupa Çalışmaları Bölümü profesörü Stanislav Tkachenko, Sputnik V’nin tescilini engelleyen yüksek büroların iki kategoriye ayrılabileceğini söyledi. Tkachenko’ya göre, baskı yapanlar milyarlarca euro ile ölçülen bir pazar talep eden Avrupa ilaç şirketleri ile şirketlerin çıkarları için lobi yapan politikacılar.

Bu Yazıya Tepki Ver