Bu adamın değeri tam 7 milyon dolar

savunmamanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Kaide Mağrip’in lideri Ebu Ubaydah Yusuf el-Anabi’nin yerini veya kimliğini belirleyen bilgi verecek olanlara 7 milyon dolara kadar ödül vadedildi. Amerika, bugüne kadar ‘200 milyon dolar’ ödül dağıttı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Diplomatik Güvenlik Servisi tarafından yönetilen Adalet için Ödül programı, El Kaide Mağrip’in lideri Ebu Ubaydah Yusuf el-Anabi’nin yerini veya kimliğini belirleyen bilgilere 7 milyon dolara kadar ödül veriyor. El Kaide Mağrip’in ilk emiri Abdelmalek Droukdel’in Haziran 2020’de öldürüldü. Yezid Mübarek olarak da bilinen Cezayir vatandaşı el-Anabi, örgütün yeni lideri olarak duyuruldu.

Al-Anabi daha önce örgütün Ayan Konseyi’nin lideriydi ve Şura Konseyi’nde görev yaptı. 9 Eylül 2015’te ABD Dışişleri Bakanlığı, el-Anabi’yi 13224 sayılı Yürütme Emri kapsamında Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist (SDGT) olarak ilan etti. El Kaide Mağrip, Amerikalıların kaçırılmasından ve öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. Selefi olan örgüt, 23 Eylül 2001’de terörist ilan edildi. Örgüt 2006’da El Kaide’ye katıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, el-Anabi hakkında bilgisi olan herkesi +1-202-702-7843 numaralı telefondan kendilerine ulaşmaya çağırdı. Adalet İçin Ödül Programı, 1984’ten bu yana, teröristleri teslim etmeye veya dünya çapında uluslararası terör eylemlerini önlemeye yardımcı olan uygulanabilir bilgiler sağlayan 200’den fazla kişiye 200 milyon dolardan fazla ödeme yaptı.

Bu Yazıya Tepki Ver