Bu çocukları kim sokağa attı?

güney afrika öğrenci
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kim yaptı bu vicdansızlığı! Magashule Vakfı’nın sekreterinin iki yıldan fazla bir süredir konaklama ücretini ödeyememesinin ardından en az 40 Güney Afrikalı öğrenci Türkiye’deki yurtlardan atıldı. Öğrencilerin sözcüsü Precious Shabalala, kendisi ve arkadaşlarının İstanbul’daki Güney Afrika konsolosluğunun dışında kamp kurduklarını belirterek yardım istedi.

Başka bir öğrenci, Ankara’daki Güney Afrika büyükelçiliğinin özel bir vakfa bağlı oldukları için kendilerine kalacak yer bulma konusunda yardımcı olamayacağını söylediğini açıkladı. Öğrenci, “Öğle yemeği almak için bize ceplerinden para gönderdiler. Güney Afrika’daki patronlarının bize yardım etmek için hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler” dedi.

Öğrencilerin sözcüsü Precious Shabalala, kendisi ve arkadaşlarının İstanbul’daki Güney Afrika konsolosluğunun dışında kamp kurduklarını ve yardım beklediklerini söyledi. Ayıp değil mi!..

Dönemin ortasında yapılır mı?

İstanbul merkezli Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), 2020 eğitim-öğretim yılının ortasında öğrencilere ücretleri ödenmediği için eğitimlerine devam edemeyeceklerini bildirdi.

Ev sahibi geldi ve bizi kovdu



Güney Afrikalı bir öğrenci, yaşadıkları dramı şöyle anlattı: “Bizi ciddiye almıyorlar. Ebeveynlerimiz mutlu değil, sokaklardayız. Ev sahibi geldi ve bizi kovdu. Bu gece nerede uyuyacağımızı bilmiyoruz.

Bu Yazıya Tepki Ver