Bu iki resim ne anlatıyor

faruk
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adil Öksüz’ün elini kolunu sallaya sallaya ülkeyi terk etmesi gibi Kripto Faruk’un da yeni kaçış görüntüleri ortaya çıktı. Sosyal medyada “Sayın İçişleri Bakanı, Sedat Peker’in iddiaları ve gazetecileri hedef göstermekle meşgulsünüz ama suçluların kaçışı ile de bir ara ilgilenir misiniz?” yorumları yapıldı.

Kısa süre önce Japon otomotiv devi Renault- Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn, Japonya’dan Lübnan’a Türkiye üzerinden kaçtı. Bilindiği gibi, Carlos, Japonya’nın Osaka kentinden özel bir jetle İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi ve burada kısa bir süre kaldıktan sonra Lübnan’a geçti. 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı ismi Adil Öksüz’ü de hatırlarsınız. Öksüz’ün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kaçış görüntüleri yayınlanmıştı. Carlos Ghosn ve Adil Öksüz unutuldu. Ancak Kripto Faruk hâlâ gündemde. Üstelik Kripto Faruk’un Carlos Ghosn ve Adil Öksüz’le ortak bir özelliği var, ülkeden elini kolunu sallaya sallaya kaçtı.

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında kırmızı bültenle aranan şirketin kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına kaçışına ilişkin yeni bilgi, fotoğraf ve görüntüler ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, dış hatlar gidiş terminalinde saat 17.57’de 32 numaralı pasaport kontuarından çıkış işlemlerini yaptıran Faruk Fatih Özer’in arındırılmış alanda bir süre dolaştıktan sonra 19.25 sıralarında C-4 uçuş kapısından işlem yaparak Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gidecek olan uçağa bindiği anlar yer alıyor.

Sosyal medyada havalimanlarımızda suçluların böyle rahat rahat gezmesi, ülkeyi kolayca terk etmesi ile ilgili yapılan yorumlarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dikkati çekildi. Suçluların kaçışının engellenmesi konusunda sosyal medyadan Soylu’ya seslenen vatandaşlar, “Sayın İçişleri Bakanı, son günlerde Sedat Peker’in iddiaları ve gazetecileri hedef göstermekle meşgulsünüz ama birilerinin de suçluların kaçışını engellemesi gerekiyor. Bu konuda da gerekli adımları atacağınıza inanıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Tosuncuk dahil kırmızı bültenle aranan 30 suçlumuz var



İnterpol’ün internet sitesinde yer alan ve iki sayfadan oluşan güncel arananlar listesinde toplam 30 Türk vatandaşı bulunuyor. Liste de en dikkat çeken isimler arasında “Tosuncuk” olarak bilinen Mehmet Aydın da var. Mehmet Aydın, 2016’da “Çiftlik Bank” CEO’su olarak Türkiye’de büyük bir üne kavuşmuş ardından o da dolandırdığı paralarla yurt dışına kaçmıştı.

İşte kırmızı liste

Mahmut Özcan

Faruk Bektaş

Ömer Faruk Erişen

Redzhep Shaban Murad

Metin Şahin

Krasimir Todorov Mihaylov

Eniz Cengel

Hasan Aydan Bekir

Nikola Miladinov Asenov

Metin Şahin

Vedat Vurgun

Yakup Özçoban

Tuncay Er

Mehmet Karakaş

Gürhan Gürkan Al

Murad Hanif

Ünal Öztürk

Raşit Tuncer

Yusuf Erçin Sönmez

Ergin Özdemir

Sultan Umakhanov

Cengiz Akın

Cumali Ata

Mehmet Aydın

Fatih Aydın

Ertal Hatjiali Emanet,

Ahmet İsmail Kablan

Serdal Adak

Engin Yalçın

Fatih Faruk Özer

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver