Bu karar çok ses getirir ! Ali Tatar’ın ailesinin açtığı davada FETÖ’cü savcıya verilen tazminat cezası onandı

ali tatar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ergenekon davaları sürecinde intihar eden yarbay Ali Tatar‘ın ailesinin açtığı davada eski savcı Süleyman Pehlivan’a verilen 50 bin liralık tazminat cezası Yargıtay tarafından onandı.

thumbnail
İlgili Haber
Yarbay Ali Tatar’ın ailesi 50 bin TL’lik tazminatı ÇYDD’ye bağışlayacak

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Yarbay Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar’a 20 bin, kızı Gökçen Tatar‘a 18 bin ve kardeşi Ali Tatar’a 12 bin lira olmak üzere toplam 50 bin lira tazminat ödenecek. Eski savcı Pehlivan bu davadaki 18 bin liralık avukatlık ücretini de Tatar ailesine ödeyecek.

Kararda FETÖ’cü eski savcı Pehlivan hakkında şöyle denildi:

‘Kesinleşen ceza mahkemesi kararı ile de silahlı terör örgütü üyesi olduğu, örgütün faaliyet ve amaçları doğrultusunda Deniz Yarbay Ali Tatar hakkında yargısal faaliyet görüntüsü altında soruşturma yürütüp, tutuklama talep ettiği, taraf tutarak, kin ve düşmanlıkla hareket ettiği, bu eylemler sonucunda Deniz Yarbay Ali Tatar’ın intihar ettiği anlaşılmaktadır.’

FETÖ üyeliğinden 13 yıl 6 ay hapse mahkum edilen eski savcı Pehlivan, Tatar’ın tahliyesinin ardından 2. kez tutuklama istemiş ve Tatar da, “Benim ölümüm başkalarının aydınlığa çıkmasına ışık olur” diyerek beylik tabancasıyla evinde yaşamına son vermişti.



Bu Yazıya Tepki Ver