Bu kişisel bir saldırı olamaz!

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP İzmir İl Örgütü’nü basıp, binayı ateşe veren silahlı saldırgan Onur Gencer, rehin aldığı parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldürdü. Saldırgan olayın ardından gözaltına alındı.

Yıllar içerisinde aynı senaryoları birçok kez yaşayan Türkiye, bugün benzer bir olaya yeniden tanıklık etti. İzmir’in Konak İlçesi’ne bağlı Çankaya semtinde bulunan HDP İzmir İl Başkanlığı’nın yer aldığı binada üç el silah sesi duyuldu. Silahlı saldırgan Onur Gencer, rehin aldığı parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldürdü. Saldırganın sağlık çalışanıyken istifa ettiği belirtilirken, Suriye’de silahlarla olan görüntüleri ise sosyal medyada gündem oldu.

GEREKÇESİ NEFRETMİŞ…

27 yaşında olan Gaziemir’de oturan ve adının Onur Gencer olduğu belirtilen saldırganın ifadesinde, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dediği belirtildi. HDP tarafından yapılan açıklamada ise “İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır” ifadeleri kullanıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver