Bu meyvelerin tohumları ölümcül

saglikolumcul
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mısır Ulusal Araştırma Merkezi’ndeki bilim adamları, başta kayısı ve erik olmak üzere bazı meyve tohumlarının tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu. Naziler insanları acı badem ile öldürüyordu

Mısır Ulusal Araştırma Merkezi’nden bilim adamları, bazı meyve tohumlarının insanları zehirleyebilen hidrosiyanik asit içerdiğini belirtti. Dr. Muhammad Fuad, kayısı çekirdeği, erik, şeftali, elma ve acı bademin çekirdeklerinin tehlikeli olduğunu söyledi. En fazla hidrosiyanik asit (hidrojen siyanür) acı bademde bulunuyor. 100 gr kayısı çekirdeği de ölüme neden olabilir.

ÇOK ZEHİRLİ BİR SIVI

Avrupa Gıda Güvenliği Ajansı’na göre günde yarım kayısı çekirdeğinden fazlası tüketilemez. Hidrosiyanik asit, karakteristik bir acı badem kokusuna sahip, renksiz, oldukça uçucu, oldukça hareketli zehirli bir sıvı.

İDAMDA ANA MADDE

Naziler tarafından toplama kamplarında insanları öldürmek için kullanılan “Cyclone B” ilacının ana bileşeniydi. Amerika Birleşik Devletleri’nin bazı eyaletlerinde, ölüm cezası sırasında gaz odalarında zehirli bir madde olarak hidrosiyanik asit kullanıldı. Arizona’da bu en son 1999’da bu madde ile idam oldu.



Bu Yazıya Tepki Ver