“Bugün dolar 4,94 olmalıydı, bunun üstü Erdoğan’ın maliyetidir”

İsmail Tatlıoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İyi Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Türkiye’nin bir Merkez Bankası yoktur. Buna bir Merkez Bankası başlığı altında tanımlama yapma imkanı yoktur. Türkiye’de Merkez Bankası Kurumu ile Tapu İdaresi’nin arasında hiçbir fark kalmamıştır. Bu farkı da anlamadıklarını Sayın Erdoğan ve ekibinin bütün dünyaya göstermiş olduğunu üzülerek gözlemlemekteyiz” dedi. Tatlıoğlu, dövizdeki gidişata ilişkin olarak da, “Dünyaya yağan yağmur kadar bize yağmur yağsaydı bugün (dolar) 4,94 olmalıydı. Bunun üstü Erdoğan maliyetidir. Bunun üstü partili Cumhurbaşkanlığı maliyetidir” diye konuştu.

“Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden bu tarafa yapılan ve kamuoyuyla paylaşılan hiçbir plan ve öngörünün tutmadığı bu yönetimin gerçekten bakıp artık kenara çekilme daha fazla zarar vermeme kararı almasını beklemek gerekir ve milletin beklentisinin de bu olduğunu açık bir şekilde görüyoruz. Türkiye’nin 8 milyon göçmen bir tarafa, 84 milyonun fakirlik kapanına sürüklendiği bir gerçektir. 2012’de 950 milyar dolar üreten 2018’de Partili Cumhurbaşkanlığı’na başlarken 881 milyar dolarlık Türkiye, Eylül ayında 700 milyar dolar bugünlerde de 600 milyar dolara doğru inmektedir.

Dünyada ‘kırılgan beşli’ şeklinde bir ifade var. Yani ekonomileri en sıkıntılı olan ekonomiler bunlar. Brezilya, Güney Afrika, Endonezya, Hindistan ve Türkiye. Bakın bu ülkelerde 2018’den bu tarafa milli para yüzde 31 değer kaybetmiş. Biz de bunlar kadar kaybetseydik yani dünyaya yağan yağmur kadar bize yağmur yağsaydı, dünyaya yağan dolu kadar bize dolu yağsaydı bugün 4,94 olmalıydı. Bunun üstü Erdoğan maliyetidir. Bunun üstü Partili Cumhurbaşkanlığı maliyetidir. Bugün bu ‘kırılgan beşli’de ortalama 4,8’dir. Bugün politika faizi 15’tir. Yüzde 10,2 Erdoğan maliyetidir. Partili Cumhurbaşkanlığı maliyetidir.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir