Bulgarlar ve Gürcülerden sonra şimdi de İranlılar… Yerlisi hariç herkese cennet vatan !

kapıköy gümrük kapısı van iranlılar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Lirası’ndaki değer kaybı nedeniyle komşu ülkelerden turist akını sürüyor. Bulgaristan vatandaşlarının Edirne’ye, Gürcistan vatandaşlarının Karadeniz illerine yönelik ekonomi turizminden sonra İranlı turistler de Van’a akın etti. Van’ın ziyaretçi sayısı pandemi öncesi dönemi yakaladı.

İran’ın yanı sıra Irak, Ermenistan gibi komşu ülkelerden çok sayıda turistin geldiği Van’da turizm hareketliliği yaşanıyor. Büyük bölümünü İranlıların oluşturduğu binlerce turist, gündüzleri kentin turistik yerlerini geziyor, akşam saatlerinde de alışveriş yapıp eğlence mekanlarında zaman geçiriyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu 2022’nin Van turizmi için önemli bir yıl olduğunu söyledi. Kentin kültürel ve doğal zenginliklerinin her geçen yıl daha çok ilgi gördüğünü anlatan Uslu, “Özellikle İranlı ziyaretçilerin yılbaşından itibaren aralıksız bir şekilde kente yoğun ilgi göstermeleri çok kıymetli. Pandemi sonrası Van’ın, 2018’de yakaladığı ziyaretçi sayısını geçtiğini görmekteyiz. Sadece İran değil, Irak, Ermenistan gibi komşu ülkelerden de ziyaretçi yoğunluğu gözlemleniyor.” dedi.

“Kapının 24 saat esasına dayalı çalışması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva ise kentte yoğun bir turizm hareketliğinin yaşandığını söyledi.



Bu Yazıya Tepki Ver