Büyükçekmece Gölü’nün rengi değişti

büyükçekmece
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükçekmece Gölü’nün kirlilik nedeniyle rengi değişti. Çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, gölden numune aldı.

Büyükçekmece Gölü’nün Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü tarafında olan kısmının rengi değişti. Çevresine yoğun bir kötü koku yayan gölde ayrıca balık ölümleri meydana geldi. Cuma günü itibariyle görülmeye başlayan ölen balıkların bir kısmı kıyılara vurdu. Kötü kokudan rahatsız olan çevre halkı de uzun zamandır toplu balık ölümlerinin yaşanmadığını söyledi. 12 yıldır Büyükçekmece’de yaşayan Hüseyin İnan, “2009 yılından bu yana Büyükçekmece’de yaşıyorum. İlk defa böyle bir pislikle karşılaştık. Sadece balıklar değil bir sürü canlı ölmüş. Bir hafta önce geldiğimde böyle bir şey yoktu.” dedi.

Kirliliğe ilişkin inceleme

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Denetim ekipleri, Büyükçekmece Gölü’ndeki kirliliğin kaynağının tespiti için numune aldı.Denetim ekipleri, medyada yer bulan görüntüler üzerine gölde bazı incelemelerde bulundu. Laboratuvarda detaylı şekilde incelemek üzere göl suyundan ve kıyıya vuran ölü balıklardan numune alındı.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir