Büyükelçi, sahillerde Covid’i yendi

sahil
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rusya’da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kıyı bölgelerinde vakaların düştüğünü ve Ankara’nın Rusya ile uçuşlarını 1 Haziran’da yeniden başlatmaya hazır olduğunu açıkladı.

Mehmet Samsar, Rusya’nın TASS ajansına yaptığı açıklamada Türkiye’nin Mayıs ayının ikinci yarısında Antalya’da turizm güvenliği konulu bir toplantı düzenlemeyi teklif ettiğini söyledi.

Ülkenin, aşılama ve karantina önlemleri yoluyla “önümüzdeki yaz sezonuna kadar Türkiye’deki salgın durumu ve COVID-19 bulaşan vaka sayısını kısa sürede normale döndürme” görevini belirlediğini kaydetti. Büyükelçi, “Bu konuda şimdiden olumlu sinyaller almaya başladık. Rus dostlarımızı yaz sezonunda en güvenli koşullarda kabul etmek için şu anda ilgili Rus yetkililerle her düzeyde temasları sürdürüyoruz” dedi.

Samsar, Türkiye’nin popüler turistik destinasyonlarda koronavirüs enfeksiyon oranlarında düşüş olduğuna dikkat çekti. “Rus ve diğer yabancı turistlerin gözdesi olan kıyı şehirlerimizde görülme sıklığındaki düşüş devam ediyor” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver