Çam ve Sakura Hastanesi bir yıldır sağlık dağıtıyor

basaksehir-cam-ve-sakura-sehir-hastanesi-bir-2-14147798_osd
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehir Hastanesi’nin hizmete girişinin birinci yılında Başakşehir Belediyesi, sağlık çalışanlarına gül dağıttı. Ayrıca sağlıkta şiddete dikkat çekmek için hastane bahçesine anıt dikildi, broşür dağıtıldı.

Avrupa’nın en büyük yoğun bakım kapasitesine sahip sağlık kompleksi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, 1 yıldır şifa dağıtıyor. Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen ve ilk etabı 20 Nisan 2020’de açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin video konferans yöntemiyle katıldığı törenin ardından 21 Mayıs 2020’de tam kapasiteyle hizmet vermeye başladı.

Şehir hastanesinin hizmete açılışının birinci yılında Başakşehir Belediyesi sağlık çalışanlarını unutmadı. Çalışanlara gül dağıtan Başakşehir Belediyesi, sağlıkta şiddete dikkat çekmek için hastanenin bahçesine anıt dikti. Genel hastane önünde dikilen anıttaki “Umudu kırma! Yaraları saranları yaralama, şifa veren ellere el kaldırma” mesajı ile kahraman sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının durmasına işaret edildi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “İyi gün dostu her zaman bulunur. Kötü gün dostu sağlık çalışanlarımızdır” sözü de anıttaki yerini aldı. Başakşehir Belediyesi ekipleri, sağlık çalışanlarına verilen gül ve dikilen anıtın yanı sıra hastane girişlerinde kurulan stantlarda sağlıkta şiddete dikkat çekmek için hazırlanan broşürleri de dağıttı.

Rekorlara doymadı 50 bin ameliyat yapıldı

Yaşamı simgeleyen “çam” ve “sakura” ağaçlarından aldığı ismiyle açıldığı günden bu yana şifa dağıtmayı sürdüren hastanede, polikliniklerde yaklaşık 2,5 milyon, servislerde 100 bin ve yoğun bakım ünitesinde 12 bin hastaya hizmet verildi. Ayrıca hastanede 50 bin ameliyat ile yaklaşık 10 bin de doğum gerçekleştirildi.



Salgın sürecinde 200 bin COVID-19 tanısı almış hastanın yaklaşık 10 bini yatırılarak, 2 bini de yoğun bakımda tedavi edildi.  Pandemi sonrası günlük 35 bin, aylık 1 milyon ayaktan hastaya hizmet sunulması rplanlanan hastane, ayrıca 500 “özellikli” ameliyat yapılabilecek kapasiteye de sahip. Acil servislerde ise günlük 7 bin hastaya hizmet verilebiliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver