Cami mihrabından konuşmaya tepki: “Camiler miting alanınız değil”

sivas cami
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas’ta Ak Parti Milletvekili İsmet Yılmaz mihraba çıkarak cemaate bir konuşma yaptı. Vali Ayhan ise mikrofonla cemaate hitap etti. CHP’li vekil Ulaş Karasu, görüntülere ‘pes artık’ dedi ve ekledi: “Camiler miting alanınız değil”

Sözcü Gazetesi’nden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Sivas’ta, hayırseverler tarafından yaptırılan Yıldızlı Tanyeri Camii’nin açılışındaki görüntüler  pes dedirtti. Caminin açılışına katılan Ak Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, hocaların cemaate namaz kıldırdıkları bölüm olan mihraba çıkarak, cuma namazı öncesi cemaate hitap etti. İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise Yılmaz’ın konuşma yaptığı sırada el pençe durdu.

Vali Salih Ayhan ise camide cemaate mikrofonla bir konuşma yaptı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, camide siyasete tepki gösterdi. Karasu, “İktidara her yerde siyaset serbest ama muhalifler ağzını açamaz. Camiler miting alanınız değil, dinimizin mabedidir” dedi. Vali Ayhan’ın, resmi temaslarını da Ak Parti’lilerle yapması tepki çekiyor. İl Özel İdaresi toplantıları, Ak Parti Milletvekili İsmet Yılmaz’la yapıldı. CHP’li Karasu ise toplantıya davet edilmedi. CHP’li Karasu, “Vali Bey, köy ziyaretlerini bile Ak Parti’lilerle yapıyor. İli ilgilendiren stratejik toplantılara muhalefet davet edilmiyor” dedi.

 

Bu Yazıya Tepki Ver