Çamlıca Kulesi 29 Mayıs’ta açılacak

17358200
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerden yüksekliği 365 metre olan dev yapının 39. ve 40. dakikalarında restoran 33. ve 34. katlarında ise seyir terası bulunacak. Kulenin 145 metrelik zirve bölümünde ise radyo ve televizyon antenleri yer alacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’u anten çöplüğünden kurtaran Çamlıca Kulesi’nin 29 Mayıs Cumartesi günü hizmete açılacağını söyledi. Açılış için İstanbul’un fetih tarihinin seçildiğine vurgu yapan Karaismailoğlu, “İstanbul’umuzun güzel silüetini anten çöplüğünden kurtararak, aynı anda 100’den fazla yayın kuruluşuna hizmet vermeye başlayan Çamlıca Kulesi’ni hizmete açıyoruz. Yayıncılık hizmetlerini bir süredir başarı ile sürdüren 365 metre uzunluğundaki Çamlıca Kulesi, bundan böyle İstanbulluların ve tüm halkımızın eşsiz İstanbul manzarasını izleyebileceği seyir terası, kafe, restoran gibi tesisleriyle de hizmet verecektir” dedi.

TESTLER BAŞARILI SONUÇLANDI

Bu yatırımla öncelikle radyo vericileri, zaman içinde de televizyon vericileri tek bir kule üzerinde toplanmıştı. Büyük Çamlıca’da 25, Küçük Çamlıca’da ise 3 olmak üzere toplam 28 anten bulunuyordu. Söz konusu antenlerin hizmet verdiği radyoların yayınları gruplar halinde Küçük Çamlıca Kulesi’ne taşınacak. Küçük Çamlıca Kulesi’nde yapılan ikinci yayın testleri de tam başarıyla tamamlandı. 99 radyonun aynı anda gerçek yayın testleri yapıldı. Tüm radyo yayınlarını Çamlıca Kulesi’ne taşıyarak yayınları buradan verilmeye başladı.Televizyon yayınları da yapıldı. Tüm testler çok başarılı bir şekilde sonuçlandı.

4.5 MİLYON KİŞİ ZİYARET EDECEK

Kuleyi yılda 4,5 milyon kişinin ziyaret etmesini bekleniyor. Kulenin tamamlanması ile birlikte tüm antenler kaldırılarak Çamlıca tepesi eski güzelliğine kavuşturuldu. Kulede 39 ve 40’ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunuyor. Ayrıca kulenin 33 ve 34’üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terası da yapıldı. Kuleye iniş ve çıkışta ise son derece hızlı ve modern asansörler bulunuyor.



Bu Yazıya Tepki Ver