Canan Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun’a hakaret davasında ifade verdi

fahrettin altun canan kaftancıoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında hapis cezası istemiyle dava açılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ilk kez hakim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Altun’un avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini söyledi. Duruşma ertelendi.

Canan Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun’a 2020 yılında ‘hakaret ettiği’ iddiasıyla hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Canan Kaftancıoğlu mahkemeye yazılı savunma dilekçesi de sunarak “İddianame içeriğinde benim yaptığım açıklamalar katılan tarafa yönelik hakaret niteliğinde değildir. Mevcut duruma ilişkin bir tespit yaptım. Katılan tarafa hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı. Sanık avukatları kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundular.

SORUMLULUKLARIM VAR

“Ben CHP İstanbul İl Başkanı olarak görev yapıyorum. Bu görevim nedeniyle hem partime hem de topluma karşı birtakım sorumluluklarım var. Görevim gereği bazı nesnel gerçeklikleri topluma bildirmekte yükümlüyüm. İddianame içeriğinde benim yaptığım açıklamalar katılan tarafa yönelik hakaret niteliğinde değildir. Mevcut duruma ilişkin bir tespit yaptım. Katılan tarafa hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı. Sanık avukatları kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundular.

DURUŞMA ERTELENDİ

Müşteki Fahrettin Altun’un avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini kaydederek “Sanığın müvekkil hakkında yapmış olduğu açıklama düşünce ve ifade özgürlüğünü aşan hakaret içerikli ifadelerdir. Kaldı ki kaçak yapıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda müvekkil hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Hal böyleyken müvekkil basın yoluyla kaçakçı ve dolandırıcı ilan edilmiştir. Sanık tarafından müvekkile yönelik linç ve itibarsızlaştırma kampanyası yürütülmüştür” beyanında bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatının kovuşturmanın genişletilmesi talebinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.



Bu Yazıya Tepki Ver