Casusu beysbol şapkasıyla yakaladılar

savunmamanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukraynalı ajanın tutuklanmasına ilişkin bir video yayınlandı. Görüntülerde avluda iki güçlü beysbol şapkalı adamın casusa yaklaştığı ve ardından bir minibüse bindirilip, sorguya götürdüğü görülüyor.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FBU), Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) adına çalışan bir casusu yakalayıp, sınır dışı etti. FBU’dan yapılan açıklamada, “Ukrayna vatandaşı Semenyaka Oleksiy Petrovich’in Ukrayna özel servislerinin çıkarları doğrultusunda istihbarat ve yıkıcı faaliyetleri bastırıldı” denildi.

Gizli servis, Semenyaka’nın Rusya Federasyonu’nun dış güvenliğine zarar vermeyi başaramadığını savundu. Bu nedenle de suç işlemediği için casus tutuklanmadı ve sınır dışı edildi. Semenyaka, 25 yıl boyunca Rusya topraklarına giremeyecek. Ukraynalı ajanın tutuklanmasına ilişkin bir video da yayınlandı.

Görüntüler, avluda iki güçlü beysbol şapkalı adamın Ukraynalı yaklaştığını, ardından Semenyaka’nın bir minibüse bindirilip sorguya götürüldüğünü gösteriyor. Takma adı “Kırmızı” olan casusun SBU’nun talimatı üzerine Karadeniz Filosu, Kırım’daki askeri tesisler ve teçhizatın hareketi hakkında veri topladığı belirlendi.

7 yılda 27 ajan ele geçti

Rusya, 2014’ten bu yana Ukrayna adına casusluk yaptığından şüphelenilen Ukrayna ve Rus vatandaşlarının sayısını açıkladı. Rus yetkilileri yakalanan Ukrayna ajanı sayısının 27 olduğunu bildirdi.



Ermeni ajan asker Ankara’da anlaşmış

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi, Azerbaycan adına casusluk yapan eski bir askerin tutuklandığını bildirdi. Bakü’nün casus asker yardımıyla askeri ve devlet sırlarına erişim sağladığı öne sürüldü. Zanlının casusluğa başlamadan önce arkadaşıyla birlikte Türkiye’ye geldiği öne sürüldü. Ankara’da Azerbaycan büyükelçiliğine giren casus, iş birliği anlaşması imzaladı. Ermeni medyası, özellikle İkinci Karabağ savaşında Azerbaycan için çok sayıda casusun çalıştığını öne sürdü.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver