Çataklı da Özdağ’a Soylu’nun sözleriyle hakaret etti: “Esfel-i safilin”

ümit özdağ ismail çataklı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın arasındaki gerilim sürüyor. Çataklı, Marmaris’teki orman yangınını sığınmacıların çıkardığını iddia eden Ümit Özdağ’a yanıt verdi. Çataklı, Özdağ’a “Senden daha fazla Türk kanı taşıdığım kesin, esfel-i safilin” dedi.

Ümit Özdağ, Twitter hesabından, Türkiye-Yunanistan arasında gerilim zirvedeyken Sığınmacılar orman yangını çıkarıyor. paylaşımını yaptı. Çataklı Özdağ’ın iddiasına ilişkin olarak, Siyaseti yalan üzerine kurulu malum şahıstan bir yalan daha… Şimdi de Muğla’daki yangını sığınmacılar çıkardı yalanını ortaya atmış! İşin asli, yangın 85 yaşında bir arıcının yaktığı ateşle çıktı, rüzgarla büyüdü. Tıpkı senin yabancı düşmanlığını körüklediğin gibi. açıklamasını yaptı.

“İSMAİL BAKIYORUM ‘TÜRK YAKTI’ DİYE SEVİNCİNDEN TEPİNİYORSUN”

Özdağ ise Çataklı’nın açıklamasına ilişkin olarak, “İsmail bakıyorum “Türk yaktı” diye sevincinden tepiniyorsun. Aynen bir Türk Suriyeli tarafından öldürüldüğünde sustuğun, bir sığınmacı zarar gördüğü zaman ‘ırkçı Türkler’ diye sıçradığın gibi. Sen ne kanı taşıyorsun? Birçok Suriyeli suçunu kayda geçirmediğinizi biliyoruz.” ifadesini kullandı.

Çataklı, Özdağ’ın tweetinin ardından şu paylaşımı yaptı:

Senden daha fazla Türk kanı taşıdığım kesin, esfel-i safilin Ümit Özdağ. İspata değmezsin de ortaya yazıyorum; oğlumun adı Kürşat. Amerikan okullarında da okumadı! Kuklacısı Amerika olan kukla olarak yine Türk Polisine iftira atıyorsun!”

ESFEL-İ SAFİLİN NE DEMEK?

Esfel anlamı nedir? En sefil, çok sefil, en alçak, en aşağı, çok fena. Esfeli safilin ne demek? Esfeli safilin, bir kişinin düşebileceği en aşağılık mertebedir. Yani İslam anlayışına göre hayvandan da daha aşağıda bir mertebede olma hal ve durumunu ifade eder. Türk Dil Kurumu sözlüğünde esfeli safilin deyimi arandığında önce safili kelimesine ulaşılmaktadır. Peki Kur’an’da esfele sefilin hangi surede ve ayette geçiyor?

Tîn Suresi – 5-6 . Ayet Tefsiri

“Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik. Ancak iman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlar başka; onlar için kesintisiz bir ödül vardır.”

Bu Yazıya Tepki Ver