Çalışması beğeni toplayan Çek Sanatçı: Kendi Atatürk’üne ihtiyaç duyan birçok ülke var

anamorfoz

Çek Cumhuriyeti’nden sanatçı Patrik Proško, Atatürk’ün 3D Anamorfoz çalışması büyük beğeni topladı. Eserini twitter adresinden video ile tanıtan Çek sanatçı;

Mustafa Kemal Atatürk – Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı. Atatürk’ün Türkiye’de yarattığı ve korunması gereken değerleri paylaşmak için Türkiye için oluşturduğum yeni enstalasyonum. Dünyada kendi Atatürk’üne ihtiyaç duyan birçok ülke var. Eseri hayatına ve mirasına dokunan 584 maddeden yarattım.” dedi.

Türkiye’de eski yerleri ve antikacıları dolaşan Çekyalı sanatçı Patrik Prosko, topladıklarıyla Atatürk eserine imza attı. Eserde, cetvelden gramofona çeşitli nesnelere yer verildi.

Bu yıl 26’ıncı kez kapılarını açan MARBLE İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’ndaki eser, Çekyalı sanatçı Patrik Prosko tarafından yapıldı.

Fuara katılan Temmer Marble firmasının standında sergilenen “Anamorfoz Atatürk” isimli eser ise fuar hollerindeki kalabalığı kendisine çekiyor.

Firma tarafından siparişi verilen ve Çekyalı sanatçı Patrik Prosko tarafından, 3 aylık çalışma sonucu tamamlanan anamorfoz tekniğine sahip Atatürk portresi, ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

Sanatçının Türkiye’deki antikacılardan topladığı birçoğu Atatürk’ün yaşadığı döneme ait 539 eseri bir araya getirdiği düzenleme, belli bir açıdan bakıldığında Atatürk portresini oluşturuyor.