Çelik: Devir yeniden değişti

çelik
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müzik dünyasının önemli isimlerinin, kariyerinde 35 yılı geride bırakan Çelik Erişçi’nin geçmişten günümüze sevilen parçalarını kendi yorumlarıyla söylediği Devir Değişti albümü, ilgi görmeye devam ediyor. 90’lar pop akımına damgasını vuran sanatçı, yeni nesilin de beğenisini kazanmayı başardı. Fatih Erkoç, Emre Aydın, Cem Adrian, Pamela, Halil Sezai, Umut Kuzey, İskender Paydaş ve Orkestrası, Oğuzhan Uğur, Gülçin Ergül, Can Gox ile Rubato’nun yer aldığı ve Müzik direktörlüğünü İskender Paydaş’ın yaptığı 12 şarkılık proje, müzikte Çelik rüzgarlarını yeniden estiriyor.

Yıllar önce dillere dolanan ‘Afedersin, Kim Daha Çok Seviyor, Hercai, Benimle Kal, Bu Şehirde, Kızımız Olacaktı, Veda Etmem Ben Bu Aşka, Ateşteyim, Yaman Sevda, İçim Sızlıyor, Dilberim şarkılarının yer aldığı projede, Çelik, Nazına Ölüyorum şarkısını ise kendisi yeniden yorumladı. Bir dönem Aman Aman isimli parçasındaki “Artık devir değişti. E tabii Çelik de değişti” sözlerinin adeta kendisiyle özdeş bir slogan haline gediği Çelik, “Zaman, yönünüzü değiştirmeyi gerektirir. Bugün müzik sektörünün içinde bulunduğu şu olumsuz şartlarda biz bu projeyi bitirdik. Yeniden devir değiştirdik” dedi.

Huzursuz yeni nesil 90’lara tutundu

Kariyerini yeni projesiyle yeniden güncelleyen Çelik, kendi döneminden bugüne müzik dünyasındaki değişimi, “Yeni neslin doğası ile izlediği uyuşamıyor. Bu da huzursuzluk yarattı. Bu ortamda kendini ararken işe sanat ya da müzikten başladı ve doksanlara tutundu. Şu anda müzikteki arayışların tamamında bu etkenleri görüyoruz. Hepimiz müzik yolunda evrensel ilkeleri ve onu hayata geçirme yollarını arıyoruz ve güzel sonlandırma niyeti taşıyoruz. Erkin Koray, Fikret Kızılok, Moğollar, Barış Manço, Cem Karaca bunu başarmıştı. Müzik dünyasındaki değişimler böyle okunmalı” sözleriyle değerlendirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver