Cem Uzan elektrikteki büyük vurgunu anlattı

cem uzan ferit atay
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zanka TV’de Ferit Atay’ın konuğu olan Türk iş insanı, siyasetçi ve eski Genç Parti genel başkanı Cem Uzan, vatandaşın da sanayicinin de belini büken elektrik faturalarıyla ilgili tüm gerçekleri ortaya koydu.

Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, Zanka TV kanalında Ferit Atay’ın konuğu oldu, ve elektrik piyasasındaki büyük vurgunu açıkladı.

thumbnail
İlgili Haber
Elektrik faturalarında kritik soru: Faturalarla ödediğimiz kimin borcu?
thumbnail
İlgili Haber
Cem Uzan, “Borçlarını ödüyoruz” demişti ! Elektrik dağıtım şirketlerine bir kaynak daha bulundu

Devlet kurumları tarafından üretilen elektrik ve özel sektör tarafından üretilen elektrik olarak Türkiye’de iki tür elektrik üretildiğini belirten Cem Uzan, asıl vurgunun üretimde değil, dağıtımda olduğunu açıkladı.

Enmerji Bakanlığı’nı “Türkiye’nin en karanlık bakanlıklarından birisi” olarak tanımlayan Uzan, bakanlığın yerli üreticiden elektriğin kilowatt/saatini 5,5 cent’e aldığını, bu elektriği dağıtım şirketlerine 2,9 cent’e sattığını, kilowatt/saat başına devletin 2,6 cent zarar ettiğini belirtti.

TEZGAH DAĞITIMDA DÖNÜYOR !

Cem Uzan’a göre, dağıtım şirketi 2,9 cent’e aldığı elektiriği, 2020 senesinde 6,8 cent’e satmış ve %127’lik kar marjı yakalamış. 2022 senesinde ise, devletin dağıtım şirketlerine sattığı elektrikte indirim yaptığını ve kilowatt/saat bedelini 2,35 cente indirdiğini belirten Uzan, dağıtım şirketlerinin 2022 senesinde 2,35 cente aldıkları elektriği vatandaşa 11,5 cent üzerinden faturaladığını açıkladı.



“DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN KAR ORANI YÜZDE 388 ! BU DAĞITIM ŞİRKETLERİNİ KURTARMA OPERASYONUDUR”

Dağıtım şirketlerinin yüzde 388 kar oranı yakaladığını belirten Uzan, “60 Milyar kilowatt/saatte, dağıtım şirketlerine çekilen kıyağın boyutu 5.5 milyar dolardır. Niye vatandaş isyan ediyor. İşte size nedenini söyledim. Bu, 5,5 milyar dolarlık dağıtım şirketlerini kurtarma operasyonudur” dedi.

“BUNLAR DÖVİZ KREDİLERİNİ ÖDEYEBİLSİN DİYE KİME VURUYORSUN? VATANDAŞA !”

“Bunların hepsi özelleştirilmiş dağıtım şirketleri” diyen Uzan, dağıtım firmalarının sıfır sermaye ve %100 yabancı ülkelerden borçlanarak kurulduğunu, döviz krizi nedeniyle de batık durumda olduklarını iddia etti.

Bu Yazıya Tepki Ver