Cemal Enginyurt: “Baki Ersoy benden ders alsaydı da konuşmasaydı”

cemal enginyurt

AK Parti’ye yönelik eleştirileri nedeniyle MHP’den ihraç edilen DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, enflasyon rakamlarının açıklanandan yüksek olduğunu söylediği için MHP’den ihracı istenen MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy hakkındaki soruya yanıt vererek, “Baki Ersoy benden ders alsaydı da konuşmasaydı. Bana bakabilirdi. Beni görür, değerlendirir, konuşmanın sonunun ne olduğunu benden dolayı anlaması gerekirdi. Baki Ersoy pırıl pırıl, iyi bir Türk milliyetçisi, iyi bir vatan evladı, delikanlı, yiğit bir kardeşimiz. Baki Ersoy, sokağın sesini bizim gibi duyurmuştur. Sokağın sesini duysunlar. İhraç kolay bir müessese, susturmak kolay bir şey, susmak değil. Millet feryat ediyor, feryadı duymak lazım” dedi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı‘nın öldürülmesi ile ilgili görülen davanın Suudi Arabistan’a gönderilmesi kararına da tepki gösteren DP’li Enginyurt, Bunu şiddetle reddediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletine en büyük ihanettir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlığına vurulan en büyük darbedir. Cemal Kaşıkçı bu vatan topraklarında öldürülmüştür, katilleri bu vatan topraklarında yargılanmalıdır” dedi.

Enginyurt, Ne karşılığında gönderdiniz Yarın Suudi Arabistan’la hangi swapı yapacaksınız, hangi dolarları alacaksınız?” diye sordu.