Çeviköz: HDP’nın kapanması karanlık çağın habercisi

ceviköz
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“HDP’nin kapatılacağını düşünmüyorum. Türkiye’de demokrasi yeterince zarar gördü. Daha da karanlık bir çağın habercisi olacaktı. O yüzden sonuna kadar gideceğini sanmıyorum. Demokrasiden uzaklaşan güçler her zaman günah keçisi ararlar”

CHP Milletvekili Ünal Çeviköz, “RFI”dan Anissa El Jabri’nin sorularını yanıtladı. İşte Çeviköz’ün röportajlarından bazı bölümler: Millet İttifakı bir dizi değer ve ilkeye dayanmaktadır. Bu değerleri paylaşan taraflar bu nedenle potansiyel ortaklardır. Türkiye’de demokrasiye inanan ve demokrasiyi yeniden tesis etmek isteyen partileri bir araya getiren platformun kazanacağına inanıyoruz. Bir sonraki seçimlerde, bölünme, otoriterliğin destekçileri ve demokrasi düşmanına karşı demokratik güçler üzerinde olacak.

Soru. HDP’nin bu değerleri paylaştığını düşünüyor musunuz?

Çeviköz: Evet.

Soru: HDP kapanır mı?

Çeviköz: HDP’nin kapatılacağını düşünmüyorum. Türkiye’de demokrasi yeterince zarar gördü. Daha da karanlık bir çağın habercisi olacaktı. O yüzden sonuna kadar gideceğini sanmıyorum.



Soru: Bu parti PKK terörünün siyasi vitrini olmakla suçlanıyor, ne düşünüyorsunuz?

Çeviköz: Demokrasiden uzaklaşan güçler her zaman günah keçisi ararlar. Bunun için bahaneler ararlar ve icat ederler. Son yıllarda Türkiye’de hükümet çok sistematik bir şekilde tüm muhaliflerini “terörist” olarak tanımlıyor. Haksızlıktır, yanlıştır, sıfırdan uydurulmuştur, ısrar ediyorum. Hükümet bu argümanı halkın gözünde muhalefeti itibarsızlaştırmak için kullanıyor, ancak vatandaşlarımız artık buna inanmıyor. Bir bahane haline geldi.

PKK bir terör örgütüdür

Çeviköz: Türkiye yetkililerin savaşması gereken gerçek bir terör tehdidi yaşıyor ve bu sadece ilgili devletlerle çözülmemeli. Konu, tüm tarafların eşit temsilini sağlayacak çok partili bir komisyon tarafından ele alınmalıdır. PKK bir terör örgütüdür, tüm hükümetler PKK terörüyle savaşmaya devam edecek, ancak her ne olursa olsun, herhangi bir hükümet Kürt sivilleri çatışmanın sonuçlarından ve daha geniş anlamda vatandaşlarımızla, Kürtlerle sürdürdüğü ilişkilerden korumak zorunda kalacak.

Demokrasi yoksa Sedat Peker var!

Çeviköz, Sedat Peker’in videoları için de şu yorumu yaptı: “Demokrasi geri çekildikçe, bu tür bir örgütlenme yeniden ortaya çıkıyor ve giderek daha fazla yer kaplıyor. Demokratik ilkelere saygılı, temel hak ve özgürlükleri koruyan bir ülkede bu tür suç örgütlerine yeterince yer yoktur. Bu videoların hepsini büyük bir ilgiyle takip ediyoruz. Bu iddiaların bir kısmına ışık tutacak bir meclis araştırma komisyonu kurulmasını istiyoruz. Bu videolar özellikle faili meçhul suçlarla ilgili belirli sayıda unsur sağlar. Böyle bir komisyon, vatandaşlarımızdan bu şahsiyetlerin bu karanlık işlere karışıp karışmadığını bilmelerini de sağlayacaktır.”

Bu Yazıya Tepki Ver