CHP’li Ağbaba’dan İstiklal Caddesi yasaklarına tepki: “İstiklal’i kapatma, sınırları kapat!”

veli-ağbaba
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Valiliği’nin İstiklal Caddesi’nde ilişkin yasak kararlarını eleştirdi.  Ülkede ne zaman kötü bir şey olsa ilk sanat ve kültürel aktivitelerin yasaklandığı söyleyen Ağbaba, “İstiklal’i kapatma, sınırları kapat!  Kamusal yaşama veya yaşam tarzına değil, terörle mücadele tarzına müdahale edin” dedi.

thumbnail
İlgili Haber
İstanbul Valiliği “Genel Emir” yayınladı… İstiklal Caddesi’ne seri yasaklar geldi

İstanbul Valiliği, 13 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı nedeniyle İstiklal Caddesi’nde birtakım önlemler alınmasını kararlaştırdı.  Valilik, İstiklal Caddesi’de toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılmasına hanutçuluk faaliyetlerine, stant kurulmasına, sergi açılmasına ve satış tezgâhı konulmasına izin verilmeyecek.

CHP’li Ağbaba, İstanbul Valiliği’nin aldığı önemleri sosyal medya hesabından eleştirdi. Ağbaba, “İstiklal’i kapatma, sınırları kapat!” başlığıyla Twitter’da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  İstanbul Valiliği, terör saldırısı sonrası caddede sokak müziğini, kültürel aktiviteleri, seyyar satıcılığını vs. yasaklamış. Ülkede ne zaman kötü bir şey olsa ilk akla gelen sanatı, kültürel aktiviteleri yasaklamak oluyor.

Oldu olacak, dışarı çıkıp gezmeyi de yasaklayın. İstiklal’de gezmek yasaklansın, böylece kimse bombalı saldırı da yapamaz, yapsa da hayatını kaybeden kimse olmaz(!) Bu insanlar günlük kazanıyor. Sokak müzisyeni, seyyar satıcı şimdi nasıl evine ekmek götürsün?

Salgını müziğe bağlayan akılla, terörü sokak aktivitelerine bağlayan akıl aynı akıldır. Bu kamusal alana ve yaşam tarzına yönelik bir müdahaledir. Kamusal yaşama veya yaşam tarzına değil, terörle mücadele tarzına müdahale edin. Yasak çözüm değil..”

Bu Yazıya Tepki Ver