CHP’li Erkek: Deprem bölgesinden ‘devlet nerede’ sesleri yükseliyor

Ekran Resmi 2023-02-07 09.20.47
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezi’nde oluşturulan Afet Koordinasyon Masası’na çok sayıda yardım talebi geldiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, dün gece CHP Kriz Masası’nın yoğun bir çalışma içinde olduğunu, faaliyetlerin AFAD ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde yürütüldüğünü söyledi.

Milyonlarca insanın geceyi dışarıda geçirdiğini dile getiren Erkek, hem enkaz altında hem de enkaz dışındaki vatandaşların çok zor durumda olduğunu söyledi.

‘BİNLERCE TELEFON ALDIK’

10 ilde etkili olan, binlerce yapının yıkıldığı, binlerce kişinin de enkaz altında kaldığı deprem, ikinci gününe girdi. Deprem bölgelerindeki su, ısınma, yiyecek ve barınma sorunu hat safhaya ulaştı. Birçok kurum kendi bünyesinde kriz masaları oluştururken, diğer taraftan da sivil toplum örgütlerince yardım kampanyaları düzenleniyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile birlikte Adana ve Hatay’a doğru yola çıktıklarını söyledi. Dün geceyi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Afet Koordinasyon Masası’nda geçirdiklerini ifade eden Erkek, binlerce telefon aldıklarını ve halkın yardım istediğini belirtti.

‘HALA BİRÇOK ENKAZA MÜDAHALE EDİLMEDİ’

Tüm talepleri, AFAD yetkililerine, ilgili mülki amirlere ve belediyelere ilettiklerini ve takip ettiklerini dile getiren Erkek, “İnsanlar enkaz altındaki yakınları için arıyorlar. Birçok yerde maalesef hala enkaz altına müdahale edilemedi” dedi.



“Her yerden çığlıklar yükseliyor” diyen CHP’li Erkek, “Hatay’dan, Antep’ten Malatya’dan, Adıyaman’dan, ‘devlet nerede?’ diye soruyorlar. Biz de belediyelerimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bugün ve yarın bölgede olacağız” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver