CHP’nin “aşiret açılımı” meyve vermeye devam ediyor! Bir aşiret daha CHP’ye katıldı

chp

Bir süredir Kürt illerinde AK Parti’den doğan boşluğu doldurma gayreti içinde olan CHP’de, Kılıdaroğlu’nun talimatıyla kurulan “Doğu Masası” uzunca bir süredir Kürt illerinde aşiret reisleriyle ve eski AK Partili Kürt ailelerle temaslar halinde idi. Görüşmeler sonucunda bugün, Hakkari’deki Diri aşireti liderleri CHP genel merkezinde ağırlanarak takılan rozetlerle birlikte partiye katıldılar. Diri aşireti AK Parti’ye verdiği destekle biliniyordu.

Özellikle Hakkari Yüksekova ve Esendere’de etkili olan aşiret, lideri olarak tanınan Faris Diri’nin rozet takmasıyla CHP’ye geçmiş oldu.

Kılıçdaroğlu ve heyetinin genel merkezde, makamında konuk ettiği aşiret reisleriyle yapılan görüşmede CHP Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Parti Meclis Üyesi ve Doğu Masası Koordinatörü Devrim Barış Çelik yer aldı.

Daha önce de benzer çalışmalar kapsamında görüşülen aşiretlerden Muş’ta 2015’te AK Parti milletvekili aday adayı olan Fatih Cengiz, Badikan aşiretine mensup 2 bin 500 kişiyle birlikte CHP’ye katılmıştı. Son olarak bölgenin en büyük aşiretlerinden olan ve aşiretlerinin nüfusunun 2 milyona yakın olduğunu ifade eden Ertuşi lideri İskender Ertuş, CHP’ye katılmıştı.