CHP’nin disipline sevk ettiği Belediye Başkanı Ak Parti’ye mi geçti?

alper öner
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, ‘kesin ihraç’ istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edildi. CHP’li Seyit Torun, gerekçeyi ‘partinin temel ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmayan iddialar’ olarak açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun konuyla ilgili şunları söyledi: “Osmaniye Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner hakkında, partimizin temel ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmayan iddialar Genel Merkezimize ulaşmıştır. İddialar, Genel Merkezimiz tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda ilgili belediye başkanının, parti disiplini ve yerel yönetim ilkelerimizle bağdaşmayan tutum ve davranışlarının olduğu tespit edilmiştir.

Bu kapsamda, Merkez Yönetim Kurulu’nun 17 Haziran 2021 Perşembe tarihli kararıyla, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner’in “kesin ihraç” istemiyle, “tedbirli” olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

Alper Öner, AK Parti’ye mi geçti?

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimler sonucunda Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Alper Öner’in, AK Parti’ye geçceği iddia edildi. Öner’in geçtiğimiz günlerde AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun yeğeni Ömer Faruk Durmuşoğlu’nun nikah şahidi olması, transfer iddialarını güçlendirdi.

Osmaniyeli gazeteci Bahri Çolpan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bana göre, milletvekili ve belediye başkan adayı yapılacak kişilerden, aday gösterilmeden önce, parti değiştirmesi halinde, milletvekilliğinden ve belediye başkanlığından tamamen istifa edeceğine dair dilekçe alınmalı. Yoksa bu işin önüne geçilemez. Alper Öner’e oy veren insanlar şimdi ne düşünüyordur acaba?” yazarak, CHP’den AK Parti’ye geçiş iddiasını dillendirdi.



2019’da yüzde 58,15 oy oranıyla belediye başkanlığına seçilen Alper Öner, yüzde 41,04 oy alan AK Parti’nin adayı ve dönemin belediye başkanı Ökkeş Namlı’dan koltuğu devralmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver