Çin kopyala yapıştır yapıyor

savunmamanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk Cumhuriyeti’nin askeri uçaklarının çoğu Rus veya Amerikan tasarımlarından kopyalanıyor. Yani yetenekleri ile baş etmek kolay. Üstelik uçakların çoğu ikinci ya da üçüncü nesil sınıfından.

Dünya devleri 5. nesil avcı uçaklarına geçti. Düşük radar iz düşümü, tüm silahlarının gizlenebilir olması, yüksek performanslı ve yüksek manevra kabiliyetine ve gelişmiş teknolojik altyapıya sahip bu uçakların başlıca örnekleri Amerikan F-22 Raptor ve F-35 Lightning ile Rus Suhoy Su-57. Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri’nde de Chengdu J-20 5. nesil savaş uçağı.

Sorun şu ki Çin’in elindeki bin 700 uçağın çoğu, ikinci ya da üçüncü nesil, yani geri kalmış uçaklar.  Çin’in savaşçılar, bombardıman uçakları ve saldırı uçakları olarak tanımlanan yaklaşık bin 700 uçağını sadece ABD’nin 3 bin 400 aktif savaş uçağı geçiyor. Ayrıca Çin, Batı’da pek bilinmeyen birçok farklı uçak tipini işletiyor. Burada Çin adına başka bir sorun ortaya çıkıyor.

Çin askeri uçaklarının çoğu Rus veya Amerikan tasarımlarından ilham alıyor veya onlardan kopyalanıyor, bu nedenle kökenlerini biliyorsanız yeteneklerini kavramak çok zor değil. Pekin tüm eski jetlerini yenileriyle değiştirmek için acele etmiyor gibi görünüyor. Büyük yeni satın almalar, Çin havacılık endüstrisinin dördüncü nesil ve gizli uçaklarındaki karışıklıkları düzeltene kadar bekleyebilir.

Bu Yazıya Tepki Ver