Cinayetin arkasından cami kavgası çıktı! Köy muhtarını katlettiler

Unknown
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayram sabahı Camide namaz kılmak isteyen köylülere izin vermeyen Muzaffer Özkan ve çocukları, Köy Muhtarını evinin önünde tarayarak öldürdü. 

 

Haberlerde, Muş Korkut İlçesi Akyıldız köyünde Köy Muhtarı Mesire Yasit’in, muhtarlık seçimleri nedeniyle öldürüldüğü duyuruldu. Ancak olay araştırılınca cinayetin arkasında dört yıldır kullandırılmayan camiden kaynaklandığı ortaya çıktı. 

Bayram sabahı Köy Muhtarı Mesire Yasit, Köy İmamı Alican ve Mehmet Erol camiyi açmaya gidiyorlar. Yıllardır köyde çatışmadığı aile kalmayan Muzaffer Özkan gelen heyete “Camiyi açmayacağını ve burada köylünün namaz kılmasına izin vermeyeceğini” söylüyor. Gelen heyet ile Muzaffer Özkan arasında sözlü tartışma çıkıyor. Heyet caminin önünden ayrıldıktan sonra, Muzaffer Özkan, üç oğlunu ve kızını, yanlarını da kalaşnikof, tabanca ve pompalı tüfeklerini alarak muhtar Mesire Yasit’in evine gidiyorlar. 

 

Evine baskına gelenleri göre Muhtar’ın eşi Mesire Erol, Özkan ailesinin eşini öldüreceğini anlayınca sözlü tartışmaya başlıyor. Eşini öldürmemelerini ve cinayet işlememeleri için müdahale etmeye çalışıyor. Evin içerisinde bulunan Muhtar Mesire Yasit tartışmaları duyunca kapıya çıkıyor. Özkan ailesi silahlar taramaya başlıyorlar. Mesire Yasit hastaneye kaldırılmasına rağmen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamıyor. 



 

Muzaffer Özkan çocukları ile beraber olay yerinden kaçıyor. Jandarma peşlerine düşüyor. Yaşanan çatışmada Muzaffer Özkan çenesinden vurularak öldürülüyor. Ailenin diğer fertleri de silahlarla beraber yakalanıyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver