Çocuk kitaplarından kokain çıktı

istanbul-havalimaninda-kitap-kapaklarinda-uyusturucu-ele-gecirildi_6099_dhaphoto4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gümrük Muhafaza ekiplerinin İstanbul Havalimanı’nda düzenlediği 4 ayrı operasyonda, 4 kilogramı çocuk kitaplarının kapaklarına gizlenmiş halde toplam 13 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Ekiplerin hava takip sistemi ile adım adım izleyip yakaladığı 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü uyuşturucu kuryelerine göz açtırmadı. Gümrük Muhafaza ekiplerinin uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen analizler sonucunda, aynı tarihte havalimanına gelecek üç yolcu riskli olarak değerlendirildi. Farklı ülkelerden gelecek üç yolcuyu taşıyan uçaklar hava takip sistemi üzerinden izlendi. Uçakların iniş yapmalarının ardından şüpheli yolcular ve beraberindeki bagajlar gözetim altına alındı.

NARKOTİK KÖPEĞİ TEPKİ VERDİ

Kolombiya’dan Türkiye’ye gelen ilk yolcu Gümrük Muhafaza ekiplerince durdurularak, sırt çantası x-ray cihazı ile tarandı. Narkotik dedektör köpeğinin çantadaki çocuk kitaplarına tepki verdiği gözlendi. Bunun üzerine açılarak aranan kitapların kapaklarının altına gizlenmiş levhalar halinde 4 kilo kokain tespit edildi. Etiyopya’dan Türkiye’ye gelen bir diğer şüpheli yolcunun ise sırt çantası içerisindeki kol çantaları dikkat çekti.

ÇANTALARIN İÇİNDE GİZLİ BÖLME

Çantaların astarının altından çıkarılan paketlerin içerisinde yaklaşık 3 kilo kokain ele geçirildi. İspanya’dan Türkiye’ye gelen bir diğer şüpheli yolcunun sırt çantasının astarı altına gizlenmiş paketlerden 3 kilo esrar çıktı. Son olarak ekiplerin radarına takılan iki kişinin ise bavullarının tabanına yerleştirilmiş halde 1 kilo 300 gram esrar bulundu. Bu kişilerin evinde yapılan aramada da 1 kilo 700 gram esrar ile 5 uyuşturucu hap yakalandı.



Bu Yazıya Tepki Ver