Covid-19 Brezilya’yı yıktı geçti

covid
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şu ana dek 85 milyondan fazla insanın en az 1 kez aşılandığı 210 milyonluk ülkede ne ölüm ne de vaka sayısında düşüş gözlendi. 501 bini bulan ölüm sayısı ile ABD’nin ardından ikinci sırada yer Alan Brezilya’da hükümet karşı gösteriler de yoğunlaştı.

Dünyanın neredeyse tamamında etkili olan ve şu ana kadar 4 milyona yakın hayatı sevdiklerinden koparan Covid-19, Brezilya’da tam anlamıyla yıkıma neden oldu. 501 bin kişinin hayatını kaybettiği ülkede 85 milyon kişiye en az bir doz aşı uygulansa da şu ana kadar vaka ve ölüm sayılarında bir düşüş gözlenmedi. Covid-19 kaynaklı ölüm sıralamasında dünyada ikinci, vaka sayısında ise üçüncü sırada yer alan ‘samba diyarı’nda sinirler de giderek gerilmeye başladı. Birçok şehirde binlerce insan hükümeti protesto etmek için sokaklara indi. Çünkü 210 milyon nüfuslu ülkede geniş bir kitle salgının kötü yönetilmesinden Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu sorumlu tutuyor…

SAĞLIK BAKANI TWEET ATTI

Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga, Twitter hesabından, “Mümkün olan en kısa zamanda bütün Brezilyalıları aşılamak ve 1 yıldan fazladır bizi altüst eden bu durumu değiştirmek için yorulmaksızın çalışıyorum. Sevdiklerini kaybeden tüm anne, baba, arkadaş ve yakınlara başsağlığı diliyorum ” açıklamasında bulundu. Ancak artık açıklamalarla pek tatmin olmayan Brezilyalılar gösterilerini sürdürüyor.

Kalabalık oluşması engellenemedi

Ülkede salgının kontrolsüz yayılmasının baş sorumlusu olarak Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu gören Brezilyalılar, görevden alınarak yargılanmasını istiyor. Ellerinde Bolsonaro karşıtı pankartlar taşıyan göstericiler, hükümet aleyhine sloganlar attı. Gösteriler ağırlıklı olarak pasif geçti ancak katılımın yüksek olduğu bölgelerde kalabalık oluşmasının önüne geçilemedi. Başkan Bolsonaro, başlangıcından beri salgına yönelik tavrıyla tepki toplamıştı.



Bu Yazıya Tepki Ver