Covid-19 korkusu büyü bile yaptırır

saglikmanset2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Guardian’daki makalede aşırı korkuda kendimizi korumak için büyüsel düşünme dahil, bebeklik ve çocuklukta kullandığımıza benzer ‘Psikolojik taktikleri’ bilinçsizce kullandığımız tespiti yapıldı.

Önce The Guardian’dan Gill Straker ve Jacqui Winship’e teşekkür edelim: Thank you dudes! “Sözde normallik ile ‘delilik’ arasındaki ayrım sandığımızdan daha ince” başlıklı makalede şu tespitlerde bulundular: Aşırı korkuda, kendimizi korumak için, büyüsel düşünme, çarpık bilişler ve irrasyonel davranışlar dahil, bebeklik ve çocuklukta kullandığımıza benzer psikolojik taktikleri bilinçsizce kullanırız.

Sözde normallik ile “delilik” arasındaki ayrım sandığımızdan daha ince ve çocukluğa geri dönüş hayal ettiğimizden daha kolay. Rahim güvenliğinden çıkarken karşılaştığımız yeni ve korkutucu dünya gibi, Covid de tanımlanamaz tehditlerle dolu bir dünyayı başlattı ve bebeklik döneminde olduğu gibi bu, kelimelerin ötesinde, tamamlanmamış bir korku yarattı.

Dünyanın ve benliğin yabancı hissettiği bu derealizasyon ve duyarsızlaşma deneyimleri genellikle oldukça derin zihinsel sağlık sorunlarıyla ilişkilidir. Ancak pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte, bu ayrışma deneyimleri sadece birkaç kişide değil, çoğu kişide de ortaya çıkmaya başladı ve ruh sağlığı sistemini kırılma noktasına yaklaştırdı.

 

 



Bu Yazıya Tepki Ver