“Çözüldü de bizim mi haberimiz yok ?”

mithat sancar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kürt sorununu biz çözdük” sözlerine karşılık, “Bir yılda sorun nasıl çözüldü de hiç kimsenin bundan haberi olmadı. Binlerce siyasetçi, seçilmiş kişi neden hâlâ cezaevinde? Eğer çözüldüyse Kürt sorunu, çözüm için mücadele eden siyasetçiler neden cezaevinde?” diye sordu

“BU MU KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK?”

Meclis’te partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kürt sorununuz biz çözdük” sözlerini eleştirdi. “Binlerce siyasetçi, seçilmiş kişi neden hâlâ cezaevinde?” diye soran Sancar, Eğer Kürt sorunu çözüldüyse, çözüm içim mücadele eden siyasetçiler neden cezaevinde? Kayyım atayan anlayış Kürt sorununu çözmüş olabilir mi? Kürt sorununu çözmekse eğer derdimiz o panzerler orada gezmeyecek. Panzerler çocukları, yaşlıları eziyor, sonra buna kılıf uydurmak için valiler yalan söylüyor. Bu mu Kürt sorununu çözmek? İnkâr siyaseti uzun süre Kürt yoktur laflarıyla yürütüldü. Kürt sorunu vardır noktasına gelindi. HDP, Türkiye’deki bütün sorunları çözmeye taliptir, adaydır, hazırdır. “Çözdük” diyerek sorun inkâr ediliyor” şeklinde konuştu.

“KARANLIK KAOSUN PEŞİNDESİNİZ”

Sancar, “1990’ları aratmayan hatta geride bırakan uygulamalara bir iki örnek vermek zorundayım, geçen hafta milletvekilimiz Tülay Hatimoğluları’nın kapısı zorlandı. Sivil polis olduklarını iddia eden kişiler kapıyı zorlayarak eve girmeye çalıştılar. Hangi karanlık kaosun peşindesiniz. Ne yapmaya çalışıyorsunuz, bizi bu şekilde yıldırmaya çalışıyorsanız abesle iştigal ediyorsunuz. Kaos planlarıyla bu açtığımız güçlü demokrasi ittifakı yürüyüşümüzü durdurabileceğini sanıyorsanız büyük yanılıyorsunuz. Buradan tekrar çağrı yapıyorum; ne sevgili Tülay ne herhangi bir arkadaşımız asla bu karanlık manevralardan korkacak çekinecek hali yok” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir