Cumartesi Anneleri duruşması öncesi polisten sert müdahale ! Alper Taş gözaltına alındı

alper taş gözaltı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumartesi Anneleri davasının bugün görülecek 5. duruşması öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapılmak istendi. açıklamaya izin vermeyen polis ekipleri SOL Partili Alper Taş’ı gözaltına aldı. Cumartesi Anneleri davasının karar duruşması ise 3 Şubat’a ertelendi.

Cumartesi Anneleri’nin 700. Hafta buluşmasına katıldıkları için, aralarında kayıp yakınları, hak savunucuları ve gazetecilerin de bulunduğu 46 kişinin yargılandığı davanın 5. duruşması bugün saat 13.30’da görülecek. Duruşmayı izlemek üzere Çağlayan’a gidenlere polis müdahale etti. SOL Partili Alper Taş gözaltına alındı.

Polis müdahalesinde Alper Taş, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ve avukat Meriç Eyüpoğlu’nun yanı sıra çok sayıda yurttaş gözaltına alındı.

Gözaltına alınan diğer isimler ise şöyle:

Efkan Bolaç, Yalçın Köse, Uğur Tuncer, Murat Akbaş, Leman Yurtseven, Gülseren Yoleri, Cihan (soyadı öğrenilemedi) Ümit Sezer, Nevroz Tosun, Burcu Bingöllü

Gözaltına alınan isimlerin Çağlayan Polis Merkezi’ne götürüldüğü öğrenildi.



KAYMAKAMLIKTAN YASAK

Öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi çevresinde, Kağıthane Kaymakamlığı tarafından ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşleri yasaklandı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Cumartesi Anneleri’nin 700. Hafta buluşmasına katıldıkları için, aralarında kayıp yakınları, hak savunucuları ve gazetecilerin de bulunduğu 46 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması 3 Şubat tarihine ertelendi.

Bu Yazıya Tepki Ver