Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yılın ardından ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtlıyor

gercek-default
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1 Ve TRT Haber’in ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, “128 madde üzerinde bu çalışmamızı yapacağız, çıkarılması, ilave edilmesi gerekenleri konuşacağız, ‘tamam’ dediğimiz anda Devlet Bey’e takdim edeceğiz. Adeta bir Anayasa Bilim Kurulu oluşturmanın gayreti içinde olduk. Bu kurulla çalışmamızı yürütelim ve en geniş anlamda uzlaşı sağlayalım istiyorum” şeklinde konuştu.

ANAYASA ÇALIŞMALARI

“Şahsım ve heyetimle sayın Bahçeli ile görüşeceğiz. Anayasa çalışmamızı yapan ekiple bizim heyetimiz konuşacak bir değerlendirmemizi yapacağız 128 madde üzerinde. Bu çalışmayı yaptıktan sonra ilave edilmesi gereken çıkarılması gereken ne gibi maddeler vardır bunları konuşacağız. Tamam dediğimiz zaman da Devlet (Bahçeli) Bey’e de sunacağız. Cumhur İttifakı’nın bu ortak çalışmasıyla ne gibi eksikler var bunlara bakacağız. Ortaklaşa bir çalışmayı yürütelim istiyoruz. Adeta Anayasa Bilim Kurulu oluşturmanın gayreti içerisinde olduk. En geniş anlamda bir uzlaşı sağlayalım ve bunun neticesinde meydana gelen hazırlığımızı kalkıp Cumhur İttifakı’na ulaştıralım.”

“3. AŞIMI OLDUM”

“Ciddi manada aşımız geliyor. Aşılarımızın gelişiyle birlikte 50-55 yaş üstüne de yoğun bir şekilde yapmaya başlayacağız. Aşılarla birlikte ciddi manada korunma sürecini tıbben de olmuş olacağız. Ben 3 aşımı oldum, bir de antikor yükseldi mi yükselmedi mi bununla ilgili adımı attım, 2160’ı yakaladım ”

“MERKEZİN PARASININ NEREYE GİTTİĞİ SORULUR MU?”



“Diyorlar ya “128 milyar dolar nereye gitti?” Merkez Bankası’nın parasının nereye gittiği sorulur mu? Bunların hesabı kitabı yok, bunlar anlamaz bu işlerden. Ne hesaptan ne kitaptan anlarlar.”

 

Bu Yazıya Tepki Ver