Danimarka’dan destek sinyali

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Exim Bank’ın Türkiye’deki fizibilite çalışmalarına destek verebileceğini belirten Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Galskjot, “Türkiye rüzgar enerjisinde Avrupa’nın en büyük piyasalarından biri” ifadesini kullandı.

Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjot, Türkiye ile ülkesi arasındaki Stratejik Sektör İş Birliği Anlaşması’nın bölgesel ısıtma ve deniz üstü rüzgar enerjisi alanlarında yeni projelerin önünü açacağını söyledi. Exim Bank’ın yeni finansman aracı EKF’nin, Yeşil Dönüşümü Hızlandırma Programı ile Türkiye’deki fizibilite çalışmalarına finansman desteği verilebileceğini aktaran Galskjot, “Türkiye rüzgar sektörü her yıl yaklaşık 500 megavatlık istikrarlı bir kurulu güç artışıyla son 10 yılda Avrupa’nın en büyük piyasalarından biri haline gelerek kendini ispatladı” dedi.

ULUSLARARASI OYUNCULAR VAR (ARA BAŞLIK)

Yerli katkı zorunluluğu ve yenilenebilir enerji destek mekanizmasının da rüzgar endüstrisinin gelişmesini desteklediğini vurgulayan Galskjot, “İnovasyon, iş birliği ve yeşil iş imkanlarına yönelik hala gelişebilecek alanlar mevcut. Yerli sanayide Danimarkalı şirketlerle iş birliği yapmaya hazır çok ciddi uluslararası oyuncuların da olduğunu gözlemliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver