Dar Gelir’li anketi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MetroPOLL Araştırma’nın aylık geliri 3 bin lira altı seçmen grubunda yaptığı araştırmada 2020’nin ilk üç ayında AK Parti’ye yönelik yüzde 33,6’lık desteğin bu yıl temmuz-ağustos döneminde 29,2’ye düştüğü görüldü. Ocak-Şubat-Mart 2020’den bugüne oyu en çok artan parti HDP çıktı. HDP’den sonra en çok artış MHP’de görüldü.

EN BÜYÜK YÜKSELİŞ HDP’DE

Metropoll‘ün dar gelirlilerin bu pazar seçim olsa oy tercihi’ başlıklı anketinde 2020 yılının başından bu yana 3 bin lira ve altı gelire sahip olan katılımcıların üç aylık periyotlarla tercihleri soruldu. AK Parti’ye olan destekle aynı şekilde CHP’de de yüzde 19,7’lik oranın 16,8’e düştüğü görüldü. İYİ Parti’nin diğer genel anketlere oranla dar gelirli olan vatandaşlardan daha az destek aldığı ortaya çıktı. Ancak yine de İYİ Parti’nin 2020’nin ilk başındaki 6,7’lik oyu 8,3’e yükseldi. MHP ve HDP’de de yükseliş görüldü. Geçtiğimiz senenin başında 7,7’lik orana sahip olan HDP, temmuz-ağustos aylarında 11,8’e çıkarak en büyük artışı gösteren parti olurken, MHP’nin ise yüzde 8’den 10,4 oranına yükseldiği görüldü.

Ankette kararsızlar ve protesto oy kullanacak olanların yüksek oranı dikkatlerden kaçmadı. Kararsızlar yüzde 7,6, protesto oy oranı ise yüzde 7,7 oldu.

KARARSIZLAR DİKKAT ÇEKTİ

Ankette yer alan kararsızlar ve protesto oy kullanacak olanların yüksek oranıysa dikkatlerden kaçmadı. Kararsızlar yüzde 7,6, protesto oy oranı ise yüzde 7,7 oldu. Gelecek seçimlerde en etkili seçmen grubunun dar gelirliler olacağını belirten araştırma şirketinin başkanı Özer Sancar, çalışmayı paylaşarak “Meraklı okuyucular ve politikacılara… Gelecek seçimin sonucunda en etkili seçmen grubu dar gelirliler olacak” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver