Davutoğlu: “Albayrak da Soylu da cahildir”

davutoglu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sözcü TV canlı yayınında, Berat Albayrak’ın Tayyip Erdoğan’dan sonra AKP liderliğini hak gördüğünü vurgulayarak “Albayrak, cahilin ta kendisidir. Zaten bu yüzden ekonomi battı, Soylu da güvenlik cahilidir. Kendisi söyledi ‘bir güvenlik makalesi okumadan görevi aldım’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sedat Peker’in iddiaları karşısında AKP’den kendisine destek gelmediğini belirterek, “Bu tablo karşısında AK Parti’yi, kendisini savunmak zorunda bırakacak şekilde şunu demiş oldu, ‘ben gerekirse AK Parti’yi yakarım” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef alarak “daha neler olacak neler” sözleriyle ilgili konuşan Davutoğlu, şunları söyledi: “O konuşma bizim Meclis’e gitmemizden birkaç saat önce yapıldı. Aslında o konuşmayla Sayın Cumhurbaşkanı, bir devlet adamına değil, bir Cumhurbaşkanı asla değil, herhangi bir siyasiye, herhangi bir vatandaşa yakışmayacak şekilde bir şiddet çağrısında bulundu. Karadeniz hepimizin yurdudur, yani biz Rize’ye gidemeyeceğiz öyle mi? Gideriz. Bütün bu ülkenin her bir karışı hepimizin ortak malıdır. Hiçbir bölge, hiç kimseye ait değildir, hiçbir şehir kimseye ait değildir” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver