“AK Parti’de Albayrak, Soylu ve Yıldırım bana kumpas kurdu”

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertük TV’de Fatih Altaylı’nın gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun canlı yayında kendisine yönelik ithamlarına yanıt verdi, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in “Silahlar Türkmenler’e gitmiyordu” iddialarını değerlendirdi.

Ahmet Davutoğlu, Süleyman Soylu’nun “Davutoğlu bize HDP ile anayasa yapalım” dedi iddialarına ilişkin şunları söyledi:

“ZİKREDİLEN İDDİALARIN HEPSİ YALAN”

“Ben o gün izlerken çok üzüldüm, konu nasıl bana geldi anlamadım. Bu iddiaların hepsi yalan, en vahim olanı da benim onların odalarını dinletmiş olduğum yalanıdır. Soylu’ya aslında bir teşekkür borcum var. Ben bunu yıllardır anlatmaya çalışıyorum. Parti içinde kendi Başbakanlığına kumpas kuran, darbe teşebbüsüne yönelen bir ekip vardı ve bu ekip Cumhurbaşkanını da yanına alarak beni seçilmiş bir Başbakan’ı yerinden etmek için kumpas kurdular. Soylu, yürütülen kirli mücadeleyi ortaya koymuştur.

“AK PARTİ’DE ALBAYRAK, SOYLU VE YILDIRIM BANA KUMPAS KURDU”



Madem ki pandoranın kutusu açıldı söylemeliyim: Bunların başında Süleyman Soylu, Binali Yıldırım ve Berat Albayrak vardı. Bunların MKYK’da ve değişik yerlerde destek unsurları vardı. Benim yetkilerimin kısıtlanması için 47 kişi imza attı. Bu iç kişinin hesapları farklıydı. Bugün baktığınızda aslında Sedat Peker’in videolarıyla ortaya çıkan tablo şu: Bu 3 kişinin de kirli hesabı Tayyip Erdoğan sonrası iktidar mücadelesinde öne geçmek. Benim Erdoğan sonrası bir hesabım yoktu. Ben Başbakanlığımı yapmaya çalışıyordum.

“YOLSUZLUK ÇARKINA BULAŞMIŞ HERKES BENDEN RAHATSIZLIK DUYDU”

Siyasi Ahlak Yasası, İmar Yasası, Şeffaflık Yasası, İhale Yasası gibi reform niteliğinde çalışmalar yapıyordum. Yolsuzluklara karşı yürütülecek mücadeleyi başlatıp 1 Kasım seçimlerinden sonra ortaya koymaya başladığımda 7 Haziran seçimlerine gitmeden önce bu yolsuzluk çarkına bulaşmış herkes benden rahatsızlık duydu.

“ONLAR ESED ZULMÜNE KARŞI KENDİLERİNİ KORUYORLARDI”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in “Silahlar Türkmenler’e gitmiyordu” iddialarına  ilişkin şunları söyledi;

“Benim dönemimde Türkmenlere destek yapıldı. Kimse de bunu teröristlere destek olarak göremez. Onlar Esad zulmüne karşı kendilerini koruyorlardı.”

Bu Yazıya Tepki Ver