Definecilerden şeytanın aklına gelmeyecek plan

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 kişilik şebeke, heyelan ve deprem önleyici, yer altındaki gazları çıkarıcı çalışmalar yapacaklarını belirterek kandırdıkları köylüleri ”Gaz sıkışması var. Patlayabilir, yangın çıkar” diyerek define aradıkları bölgeye yaklaştırmadı. Kaçak defineciler Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’nın dikkati sayesinde yakalandı.

Kastamonu’da filmleri aratmayacak define arama organizasyonu! Akıllara durgunluk veren olay Hanönü ilçesi Kavak Köyü’nde meydana geldi. Ormanlık alanda kaçak kazı yapmak için plan yapan 11 kişilik şebeke, köylülere kendilerini AFAD görevlisi olarak tanıttı. Bölgede heyelan ve deprem önleyici, yer altındaki gazları çıkarıcı çalışmalar yapacaklarını belirterek sahte evrakla köylüleri kandıran şebeke, ormanlık arazide çadırlar kurarak yerleşti.

CAMİDEN ANONS YAPTILAR

İş makineleri yardımıyla ağaçları da keserek 400 metre yol açan, 20 ve 100 metre derinliğinde çukurlar kazan define avcıları, kaçak kazı çalışmasının köylüler tarafından farkedilmemesi için de yine kurnazca bir planı devreye soktu. Caminin hoparlöründen, ”Gaz sıkışması var, deprem olacak, evden çıkmayın, yangın çıkar, gaz patlar” anonsu yaparak köylüleri korkutup yanlarına gelmelerini önlediler.

RUHSATSIZ SİLAH DA ELE GEÇTİ

Köyde bazı faaliyetler olduğu haberini alan Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları araştırmada AFAD Başkanlığı tarafından böyle bir görevlendirme yapılmadığını öğrendi. Kazı alanına yapılan baskında aralarında kamu görevlileri ve emeklilerin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Şahıslara ait ruhsatsız silahlara da el kondu.



Bu Yazıya Tepki Ver