Deniz’den çete, şantaj bir de uyuşturucu çıktı

denzi naki
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski futbolcu Deniz Naki hakkında “Almanya’da organize suç çetesi kurmak” ithamıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. Dava 4 Haziran’da Aachen’de görülmeye başlayacak.

Almanya’da U21 Milli Takımı, Türkiye’de de Amedspor forması giyen eski futbolcu Deniz Naki hakkında kazanç sağlamak amaçlı organize suç çetesi kurmak, şantaj ve uyuşturucu ticareti yapmak iddiasıyla Almanya’da açılan dava Haziran ayında görülmeye başlanacak. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Naki hakkında Almanya’da organize suç çetesi kurmak suçuyla hazırlanan iddianame kabul edildi. Davanın 4 Haziran’da Aachen’de görülmeye başlayacağı açıklandı. Mahkeme sözcülüğünden yapılan açıklamada, 3 Aralık 2021 tarihine kadar toplam 39 duruşma günü belirlendiği belirtildi. Aachen Savcılığı, “rockçı çeteler benzeri bir yapılanma” olarak nitelendirdiği Bahoz adlı “organize suç çetesinin” yerel teşkilatının kurulduğu Eylül 2017’den sonra, dört sanığın Bahoz adına faaliyetler yürüttüğünü iddia ediyor.

Savcılık Bahoz’u “Çoğu Kürt kökenli Türkiye vatandaşı üyeden oluşan, kendileri ya da başkaları için uzun süreli yarar elde etmek üzere farklı üyelerinin çeşitli suçlar işlemesi üzerine kurulu” bir yapılanma olarak nitelendiriyor.

Bu Yazıya Tepki Ver