Deprem bölgesindeki dört şehirde ÖSYM sınavları yapılmayacak

ösym
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ aday belirleme sınavlarının yapılmayacağını bildirdi. Adayların farklı illerden sınav merkezi seçmesi gerekecek.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illeri incelediklerini söyleyerek şunları dedi:

* Deprem Bölgesi il ve ilçelerindeki yetkililerle yaptığımız toplantılar ve bölgedeki yerinde incelemeler sonrasında, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde, MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik.

* Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan adaylarımız, MSÜ sınavı için 1-6 Mart 2023 tarihleri arasında, YÖKDİL/1 sınavı için 2-6 Mart 2023 tarihleri arasında, YDS/1 sınavı için 8-9 Mart 2023 tarihleri arasında, TUS/1 sınavı için 1-8 Mart 2023 tarihleri arasında geç başvuru yapabilecektir.

* Bu illerde sınavların yapılamaması nedeniyle, daha önce bu illeri sınav merkezi olarak seçen adaylarımız, sınav merkezlerini değiştirmek zorunda olup Türkiye’deki diğer merkezlerden istediklerini sınav merkezi olarak seçebilecekler.

Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden ve mobil uygulamasından sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecek.



Sınavlarla ilgili değişiklik ve düzenlemeler, ÖSYM web sitesinden takip edilebilecek.

Bu Yazıya Tepki Ver